Geri Dön

Çocuklara özel kitap sergisi

24-04-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Çocuk Kitapları Sergisi’ kapılarını çocuklar için açtı. Mustafakemalpaşa’da ilk

Çocuklara özel kitap sergisi

24-04-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Çocuk Kitapları Sergisi’ kapılarını çocuklar için açtı. Mustafakemalpaşa’da ilk

     Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Çocuk Kitapları Sergisi’ kapılarını çocuklar için açtı.
Mustafakemalpaşa’da ilk kez açılan yüzlerce kitaplık sergi çocukların akınına uğradı.
     ‘Bir Kitap Aldım, Dünya Benim Oldu’ konulu Çocuk Kitapları Sergisi’nin Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde yapılan açılışına; Kaymakam Kazım Karabulut, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Meydan, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Jandarma Komutanı Üsteğmen Çağlar Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  
     Açılışta konuşan Kaymakam Kazım Karabulut, her yaştan çocuğa hitap eden kitapların bulunduğu serginin Mustafakemalpaşa’da bir ilk olduğunu söylerken; “ Bu tür sergiler, çocuklarımıza okuma ve kitapları sevme alışkanlığı kazandırıyor. Başta ailelerin ve öğretmenlerin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 92. yıldönümünü kutladığımız bugünlerde çocuklarının elinden tutarak sergiyi ziyaret etmelerini bekliyoruz. Bu güzel sergi, çocuklarımıza çok şey katacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise bir kültür hizmeti olarak hazırlanılan ‘Çocuk Kitapları Sergi’nin çocuklara daha küçük yaşlarda kitaplarla arkadaş olma fırsatı sunduğunu belirterek; “  Çocuklar bizim geleceğimiz. Geleceğimizin daha aydınlık olmasının yolu ise kitap okumaktan geçiyor. Bizlere yaşamı sevdiren, iyiyi, güzeli bulmamıza yardımcı olan kitap okuma sevgisini daha küçük yaşlarda çocuklarımıza aşılarsak, ülkemizin geleceği daha aydınlık olacaktır. Bu güzel etkinliği de bunun bir adımı olarak görüyoruz. Çocuklarımızı okumaya sevk edecek bu tür faaliyetleri her zaman desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
     10 yayınevinin katıldığı ‘Çocuk Kitapları Sergisi’, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından çocukların ziyaretine açıldı.
     Her yaş grubundan çocuğa uygun ve hemen her türde çocuk kitabının indirimli fiyatlarla satışa sunulduğu sergi, 24 Nisan Salı gününe kadar açık kalacak.
Ressam Asuman Bozdağ’da etkinlik kapsamında sergiyi ziyaret eden çocuklara, taştan bebek yapılışını öğretecek.
 
.
.
.
.