Geri Dön

Çocuklar kitapla buluştu

21-04-2016 Mustafakemalpaşalı çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen ‘Kitap Okuma Şenliği’nde buluştu. Mustafakemalpaşa Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İklim Kitapevi organizasyonuyla gerçekleştirilen üç günlük etkinlikte, ‘

Çocuklar kitapla buluştu

21-04-2016 Mustafakemalpaşalı çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen ‘Kitap Okuma Şenliği’nde buluştu. Mustafakemalpaşa Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İklim Kitapevi organizasyonuyla gerçekleştirilen üç günlük etkinlikte, ‘

Mustafakemalpaşalı çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen ‘Kitap Okuma Şenliği’nde buluştu.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İklim Kitapevi organizasyonuyla gerçekleştirilen üç günlük etkinlikte, ‘Kitap Kumbaram’ projesiyle harçlıklarını biriktiren öğrenciler istedikleri kitabı alarak yazarlarla tanışma fırsatı bulacak.

Adnan Menderes Meydanı’ndaki Kitap Okuma Şenliği’nin açılışına; Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Kitap Şenliği’nin açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, öğrenciyi kitapla buluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikle okumayı seven bireyler yetiştirmek istediklerini söyledi.

 

‘Okumak hayattır’

 

İnsanların okuduğu kadar sahip olduğu bilgileri hayata geçirebileceğini belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise yaşamın her alanında ‘okumak hayattır’ felsefesine ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

İnsana yeni ufuklar kazandıran en güçlü eylemin ‘kitap okumak’ olduğunu kaydeden Başkan Sadi Kurtulan; ” Okuduğumuz kadar değerliyiz. Bizlere yaşamı sevdiren, iyiyi, güzeli bulmamıza yardımcı olan kitap okuma sevgisini daha küçük yaşlarda çocuklarımıza aşılarsak, ülkemizin geleceği daha aydınlık olacaktır. Bu güzel etkinliği de bunun bir adımı olarak görüyoruz. Çocuklarımızı okumaya sevk edecek bu tür faaliyetleri her zaman desteklemeye devam edeceğiz. Çocuklara hediye edilen bu güzel bayramda, kitap dolu, sevgi ve barışın egemen olduğu bir dünya diliyorum” dedi.

Kaymakam Mustafa Masatlı da konuşmasında her çocuğun istediği kitaba anında ulaşabildiği bir Türkiye’de yaşadıklarını söyledi.

Kaymakam Masatlı; ” Televizyon, tablet ve telefonun hakim olduğu bir dünyada sadece görsel nesneler üreten teknolojiye karşı kitap okuma alışkanlığını mutlaka güçlü tutmamız gerekiyor. Okuma yeteneğini kaybedersek düşünme, algılama ve muhakeme etme yetisini de kaybederiz. Bunun için mutlaka kitap okuma gayretini göstermeliyiz. Bu vesile ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Kitap sergisinin açılışına yapan protokol, öğrencilerle birlikte stantları gezerek yayıncılardan bilgiler aldı.

8 yayınevinin katıldığı Kitap Okuma Şenliği’nde yazarlar Fatih Onaydın, Sezgin Irmak ve Zübeyr Tokgöz öğrencilerle buluşarak kitaplarını imzalayacak.