Çocuk Köyü kapılarını açtı

16-11-2015 Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklar için hazırladığı örnek bir proje olan 'Çocuk Köyü' görkemli bir törenle hizmete girdi. Türkiye’nin en büyük Çocuk Eğlence Merkezi

Çocuk Köyü kapılarını açtı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklar için hazırladığı örnek bir proje olan 'Çocuk Köyü' görkemli bir törenle hizmete girdi. Türkiye’nin en büyük Çocuk Eğlence Merkezi olan 'Balıkesir Çocuk Köyü' çocuklara kapılarını açtı. Altı Eylül Belediyesi Evlendirme Dairesi arkasındaki alanda kurulan Çocuk Köyü'nün açılış törenine; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 6 ayda tamamlanan Çocuk Köyü ile çocuklara verdikleri sözü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan Uğur ; " Çocuklarımız eğlenirken büyüklerin de keyifle vakit geçirebilecekleri alanları hizmete açıyoruz. Balıkesir'de bugüne kadar çocuklar için böylesi bir eğlence merkezinin olmayışı ciddi bir eksiklikti. Daha önceleri bu eksiklik yüzünden vatandaşlarımız, çocuklarını komşu illere götürmek zorunda kalıyordu. Artık biz çocuklarımızı oralara götürmek zorunda kalmayacağız, aksine, komşu illerin çocuklarını aileleriyle birlikte Balıkesir'de ağırlamaktan keyif duyacağız. İnşallah açılışını yaptığımız bu merkez, Balıkesir'in cazibe merkezi olmasına önemli bir katkı sağlayacak. Bu merkezimizde; 500 çocuğumuz aynı anda eğlenceli vakit geçirebilecek" dedi.   Başkan Kurtulan'dan kutlama   Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'da 'Çocuk Köyü' projesini hayata geçiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u tebrik etti. Gelişen Türkiye'de çocuklar için oyun alanlarının büyük bir ihtiyaç olduğunu kaydeden Başkan Kurtulan; " Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın sosyal hayatlarına canlılık getirecek olan böyle güzel girişimlerle mutlu oluyoruz. Çocuklarımıza sahip çıkan bu projelerin her yerde desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de Başkan Ahmet Edip Uğur nezdinde hem çocukların doyasıya eğleneceği hem de ailelerin buna iştirak edeceği güzel bir projeye imza attı. Çocuk Köyü yalnız Balıkesir'e değil bölge kentlerine de faydalı olacaktır" dedi. Türkiye'de bir ilk olan yeni uygulama Çocuk Köyü eğlence kompleksi toplam 5.880 metrekareye oturuyor. Eğlence Kompleksi bünyesinde, 4.500 metrekarelik kapalı alana 17 metre yüksekliğinde şişme yapı, 'air dome' inşa edildi. Bu yapıda; 1 adet 1500 metrekarelik 'trambolin parkuru', 18 adet 'şişme çocuk oyun grubu', 48 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğinde, 12 metre yüksekliğinde 'tubby jump kaydırağı' da eğlence kompleksi bünyesinde çocukların kullanımına sunuldu.