Çerkeslerin kalbi Mustafakemalpaşa’da attı

03-07-2012 Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Güney Marmara Çerkes Şöleni, Mustafakemalpaşa Karaorman Köyü’nde gerçekleştirildi.      Bu yıl 14. ‘sü yapılan şölene;

Çerkeslerin kalbi Mustafakemalpaşa’da attı

Bu yıl 14. ‘sü yapılan şölene; AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Vacid Kadıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Kerim Akça, daire amirleri, sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte Güney Marmara’da yaşayan binlerce Çerkes katıldı.
     Büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen şölende; Bursa, Balıkesir, Bandırma ve Karacabey Kafkas derneklerinin kendi ekipleriyle sahneledikleri Çerkes dansları ve şarkıları ilgi ile izlendi.
     Gecede bir konuşma yapan Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Vacid Kadıoğlu,  Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a şölene yaptığı katkılardan ve Çerkes kültürünü tanıtmak ve yaşatmaya yönelik çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise ‘Feşaps Adigeler’ (Merhaba Çerkesler) diyerek başladığı konuşmasında, birlik ve beraberliğin, dayanışma duygusu ile harmanlandığı şölende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Başkan Kurtulan, Çerkes kültürüne dair coşkulu ve duygusal anların yaşandığı gecede, KAFFED Başkanı Vacid Kadıoğlu’na Belediye Hizmet Binası nakışlı kristal plaket hediye etti.

.