Çerkes gençleri Mustafakemalpaşa’da buluştu

20-08-2014 Asya-Kafkasya Kültür Derneği’nin organizasyonuyla Türkiye’ye gelen Çerkes gençleri, Kafkas kültürünü Mustafakemalpaşa’ya taşıdı. Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde; Kabartay Balkar Cumhuriyeti, Adıge Cumhuriyeti,

Çerkes gençleri Mustafakemalpaşa’da buluştu

Orta Asya-Kafkasya Kültür Derneği’nin organizasyonuyla Türkiye’ye gelen Çerkes gençleri, Kafkas kültürünü Mustafakemalpaşa’ya taşıdı. Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde; Kabartay Balkar Cumhuriyeti, Adıge Cumhuriyeti, Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti, Suriye ve yurt içinden 120 Çerkes gencin katılımıyla bir hafta süren kampta; seminerlerden, gezilere birçok etkinlik yaşandı. 9-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Çerkes Gençlik Kampı, Adnan Menderes Meydanı ve Boğazköy’de gerçekleştirilen şölenlerle tamamlandı. Renkli görüntülere sahne olan şölene; Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Ekonomi eski Bakanı Prof. Dr. Sabri Tekir, Türkiye Çerkes Dernekleri Genel Başkanı Dr. Nusret Baş, Orta Asya-Kafkasya Kültür Derneği Başkanı Dr. Şerif Birinç ve çok sayıda davetli katıldı.   ‘Farklı kültürler zenginliğimiz’   Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, birlik ve beraberliğin, dayanışma duygusu ile harmanlandığı şölende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Kurtulan; “ Kafkasya, Ortadoğu ve Balkanlarda bizim kültürümüzün özelliği ve güzelliği var. Çerkes gelenekleri de bu güzellikler içinde yüzyıllardır ülkemizde güçlü bir şekilde yaşatılıyor.  Farklılıklar ülkemizin zenginliğinin göstergesidir.  Bu güzellikleri Çerkes Şöleni’nde hem hatırladık hem de tekrar yaşadık. Gelecek yıllarda da bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Bu güzel geceyi hazırlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Orta Asya-Kafkasya Kültür Derneği Başkanı Dr Şerif Birinç ise Çerkes örf ve adetlerini yaşatmak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen kamp ve şölen programının ilk kez bir arada bulunan Çerkes gençleri arasında güçlü bir iletişim sağlanmasına vesile olduğunu belirtti. Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık’da yaptıkları konuşmalarda, Mustafakemalpaşa’da bir kültür şöleni yaşandığını, sevgi ve birliği anlatan Kafkas ezgilerinin en güzel mesajları verdiğini dile getirdi. Programda sahne alan Çerkes sanat grupları sergiledikleri halk oyunları gösterileri ve ezgileriyle büyük alkış aldı. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, gecenin ardından Kafkas misafirlere şölenin anısına hediye takdim etti.