Çeltikçi’de ‘Biber Festivali’ coşkusu

01-09-2014 Belediyesi’nin düzenlediği 6. Geleneksel Çeltikçi Salçalık Yağ Biberi Festivali,  renkli görüntülere sahne oldu. Salçalık biberin kaliteli ve yoğun olarak yetiştirildiği Çeltikçi

Çeltikçi’de ‘Biber Festivali’ coşkusu

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği 6. Geleneksel Çeltikçi Salçalık Yağ Biberi Festivali,  renkli görüntülere sahne oldu. Salçalık biberin kaliteli ve yoğun olarak yetiştirildiği Çeltikçi Mahallesi’nde gerçekleştirilen iki günlük festival, mehter takımı gösterilerine, konserlere ve yarışmalara ev sahipliği yaptı. Çeltikçi Amfi Tiyatrosu’ndaki festivale; Kaymakam Kazım Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan; Yardımcıları Ayhan Dadak, Enver Erdoğan ve Mustafa Eren, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağlar Özdemir, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.   ‘Çeltikçi biberini dünyaya tanıtacağız’   Festival programında konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,  Çeltikçili çiftçilerin ürettikleri biberi dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Başkan Kurtulan; “ Atatürk, savaş meydanlarında kazanılan zaferlerin ticarette ve ekonomide taçlandırılmasını bizlere bir ideal olarak bırakmıştır. Bu amaçla çiftçilerimizde tarımsal alandaki üretimleriyle ekonomiye büyük katkılar sağlıyor. Bölge çiftçilerimizde tarım alanlarını en iyi şekilde değerlendirerek kaliteli ürünler yetiştiriyor. Çeltikçili üreticilerimizin yetiştirdiği biberlerin tanıtılması ve pazarlanması için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. Kaymakam Kazım Karabulut ise Çeltikçi biberinin markalaşmasının büyük bir kazanç olduğunu dile getirdi. Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı ve Türk Sanat Müziği Korosu’nun renkli konseriyle başlayan festivalde sahne alan sanatçılar Cumali Özkaya ve Hasan Basri, beraber ve solo olarak seslendirdikleri türkülerle amfi tiyatroyu dolduran vatandaşları coşturdu. Festival kapsamında düzenlenen yarışmada ise en iyi biber üreticilerine plaket ve çeyrek altın ödül verildi. Salçalık yağ biberinin ürün stantlarında boy gösterdiği etkinlikte ayrıca misafirlere yöresel yemeklerden keşkek ikramında bulunuldu.