Çarşı esnafının yüzü gülüyor

10-01-2013 Belediyesi tarafından Esnaf Çarşısı’nda başlatılan modernizasyon çalışmaları esnafların yüzünü güldürdü. Mustafakemalpaşalılara yıllardır çarşı bölgesinde hizmet veren esnaflar memnuniyetlerini dile getirerek, uzun

Çarşı esnafının yüzü gülüyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından Esnaf Çarşısı’nda başlatılan modernizasyon çalışmaları esnafların yüzünü güldürdü. Mustafakemalpaşalılara yıllardır çarşı bölgesinde hizmet veren esnaflar memnuniyetlerini dile getirerek, uzun yıllar sonra ilk kez yenileme çalışmalarının yapıldığını çarşının yakın zamanda hayat bularak, canlılık kazanacağını ifade etti. Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin yeni yılda hızla devam ettirdiği yenileme çalışmaları kapsamında, çarşının başta mevcut çatıları sökülerek, arastanın tamamı 3 bin 330 m2’lik yeni bir çatı ile kapatılacak. Dükkân üstlerinin kompozit panelle kapatılarak, iç kısımların restore edileceği projenin Nisan ayında tamamlanması planlanırken, çalışmaları değerlendiren esnaflar ise çarşının kaderine terk edilmeden elden geçirilmesinin hem kendileri hem de vatandaşlar için önemli bir adım olduğu yönünde birleşti.   ‘Çarşıya el atılmasaydı, harabe olacaktı’   Çarşı esnaflarından Terziler Odası Başkanı Rahmi Ergü, 38 yıldır hizmet verdiği arastanın restorasyon çalışmaları ile hareketleneceğini ve Mustafakemalpaşa’nın vitrini olacağını söylerken; “ 72 dükkanın bulunduğu çarşıda 150 kişi çalışıyor. Çarşıya el atılmamış olsaydı bir harabe halini alacaktı. Belediye yönetiminden bu konuda büyük bir destek gördük. Başkan Sadi Kurtulan çarşıyı yaptığı çalışmalarla yeniden Mustafakemalpaşa’ya kazandırmıştır. Hem esnafların daha güzel bir ortamda hizmet vermesinin hem de vatandaş memnuniyetinin önü açılmıştır. Tüm esnaflar adına bu güzel gelişme için emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 1974 yılında beri çarşıda ayakkabıcı esnafı olarak hizmet veren Hayrettin Salamcı ise çarşının modernize edilmesi gerektiğini belirterek; “ Çalışmalardan dolayı hepimiz memnunuz. Esnafın da kendini yenilemesiyle birlikte çarşı Mustafakemalpaşa’ya yakışır hale gelecektir. Bize bu hizmeti sunanlara teşekkür ediyorum” dedi. Her yağmurda yaşadıkları sıkıntının yapılan çalışmalarla son bulacağını dile getiren Samet Ay’da çarşının yenilenmesi ile vatandaşlara daha kaliteli ve sürekli hizmet vereceklerini söyledi.   ‘Mağduriyetimiz önlendi’   Çarşı esnaflarından Barbaros Özhan, çarşının yıkılmayıp, yerinde yapılmasının esnaf için olumlu olduğunu belirterek; “ Burada yıllardır yaşayan bir ticaret hayatı var. Belediye’nin almış olduğu bu karar hepimizi mutlu etti. Çarşıda değişikliğe olan ihtiyaca kulak verenlere, Mustafakemalpaşa’ya bu hizmeti sağlayanlara, başta Belediye Bakanı Sadi Kurtulan olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum” dedi. Belediye’nin kiracılarına sahip çıktığını dile getiren Mustafa Çarıkçı ise yıllardır girişimde bulunmalarına rağmen yapılması gereken yenileme çalışmalarının bu dönemde hayat bulduğunu söyleyerek; “ Bizim isteğimiz çarşının her yönüyle esnafın ve vatandaşın memnuniyetini kazanmasıdır. Yetkililerin bu konuya gösterdikleri duyarlılığa teşekkür ediyorum. Çarşının, yenileme çalışmalarının ardından ticaret hayatına canlılık gelecektir” dedi. Erkan Özdemir’de çarşının yenilenmesinin esnaf ve vatandaşların yararına olacağına işaret ederek; “  Esnafların daha modern bir çarşıda hizmet vermeleri, vatandaşlarında kaliteli hizmet alma hakkı var. Yenileme çalışmalarının ardından çarşı bölgesinin yıllardır süren mağduriyeti son bulacak. Mustafakemalpaşa için hayırlı olsun” dedi.   ‘Sözümüzü yerine getirdik’   Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise verdikleri hizmet sözünü yerine getirdiklerini, esnafın işini aksatmadan çarşıyı Adnan Menderes Meydanı ile bütünleştireceklerini söyledi. Başkan Kurtulan; “ Amacımız, esnafımızın ekonomisini canlandırmak, bununla birlikte çarşıya gelen vatandaşlarımızın güzel bir şekilde hizmet almalarını sağlamaktır. Restore çalışmaları Mustafakemalpaşa’nın kimliğine yakışır olacak” dedi.