Geri Dön

‘Çanakkale Zaferi inancın simgesi’

16-03-2012 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan

‘Çanakkale Zaferi inancın simgesi’

16-03-2012 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan

 
     Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Kurtulan mesajında, Çanakkale Zaferi’nin milletimizin iradesinin, inancının, azminin, bağımsızlık mücadelesinin, kahramanlık ve fedakârlığının göstergesi olmakla birlikte en büyük onur mücadelelerinden biri olduğuna vurgu yaptı.
    “ Büyük zafer, yüce milletimizin vatan sevgisinin ölümsüzlük anıtı olmuştur” diyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan mesajında şunları kaydetti; “ Çanakkale zaferi, tarih boyunca büyük mücadeleler veren, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmeyen aziz milletimizin, kahramanlıklarla dolu şanlı tarihimizin şerefli sayfalarında yerini almıştır. Çanakkale Savaşları, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için varını, yoğunu ortaya koyan bir milletin gücünü dünyaya duyuran bir destandır. Tarihe ‘Çanakkale  Geçilmez’ sözünü yazdıran ve milli mücadelenin de temellerini oluşturan büyük ve şanlı bir sayfadır. Çanakkale Zaferi’yle, Türk toplumunda millet olma bilincinin tohumları tekrar yeşermiş tüm dünyaya onur dersi verilerek Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması adına çok önemli bir adım atılmıştır.
     Üzerinde yaşadığımız bu kutsal topraklarda her zaman ve her şartta al bayrağımızın dalgalanacağına olan kanaatimiz tamdır. Her santimi şehit kanlarıyla sulanmış, aynı bayrak altında yaşamayı; ülkemizin bölünmez bir bütünlük içerisinde sonsuza kadar bağımsız kalacağını kabullenmiş yeni bir neslin varlığı, bu topraklar için canını veren aziz şehitlerimizin ruhunu şad edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97’inci yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; Bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”