Çanakkale şehitlerini şükranla andık

21-03-2011 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 96.yıl dönümü, Mustafakemalpaşa'da çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı. Belediye Düğün Salonu’ndaki tören, duygu yüklü anlara sahne

Çanakkale şehitlerini şükranla andık

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 96.yıl dönümü, Mustafakemalpaşa'da çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı. Belediye Düğün Salonu’ndaki tören, duygu yüklü anlara sahne oldu.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 96.yıl dönümü etkinlikleri, Mustafakemalpaşa Şehitliği’ne çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Gürdal tarafından yapılırken, programa katılan protokol ve vatandaşlar daha sonra Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde Ticaret Meslek Lisesi ve Balibey İlköğretim Okulu’nun hazırladığı Çanakkale Zaferi’ni içeren fotoğraf sergisinin açılışına ve anma törenine katıldılar. Ticaret Meslek Lisesi ve Balibey İlköğretim Okulu’nun hazırladığı program gereği, Mülazım Mehmet Oğlu Salih’in günlüğünden, “Çanakkale Şehitlerine”, “Bu Vatan Kimin?” isimli şiirler, Kınalı Hasan Tiyatro Oyunu, Petek Kargacı, Fethi Sena, Murat Zeybek’in şiirleriyle devam etti. Programda şehit anasını Melike Askoldamca canlandırdı. Çanakkale Destanı isimli orotoryo ile devam eden program, resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol tarafından verilmesiyle son buldu.

.