Çanakkale şehitlerine duygu yüklü kutlama

17-03-2010 Belediyesi organizasyonu ile hazırlanan “18 Mart Şehitleri Anma” programı dün akşam gerçekleştirildi. Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen programa; Kaymakam Kazım Karabulut, Belediye

Çanakkale şehitlerine duygu yüklü kutlama

Mustafakemalpaşa Belediyesi organizasyonu ile hazırlanan “18 Mart Şehitleri Anma” programı dün akşam gerçekleştirildi.

Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen programa; Kaymakam Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Emniyet Müdürü Zafer Ersin, Başkan yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Mustafa Eren, Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çanakkale Şehitleri Zaferini anlatan slayt gösterimi ile başlayan program, Mustafakemalpaşa Bölge Tiyatrosu Gençlik Grubu ve Halk Dansları grubunun sergilediği drama, Çanakkale Zaferini anlatan çeşitli öyküler, Çanakkale şiirleri ve Türk Müziği Korosu’nun seslendirdiği türkülerle devam etti.

“TARİH YAZMAK İKİ AYRI KAVRAMDIR”

Anlatılan hikayeler ve okunan türkülerle duygulu anların yaşandığı gecenin kapanış konuşmasını yapan Başkan Sadi Kurtulan, “Bu geceyi bizlere kazandıran bütün arkadaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Tarih yazmak iki ayrı kavramdır. Ecdadımızın bize teslim ettiği bu hatıraları bu günlere getirip 3 nesle ulaştırmak çok daha önemli bir kavramdır. Eğer 18 Martları her Türk genci ruhunda, yüreğinde yaşarsa biz ilelebet ayakta kalacağız demektir. Her ailemizde, her hanemizde 18 Martların bu coşkuyla yaşanması için Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak üzerimize düşen her şeyi yapmayı bir görev telakki ediyoruz. Bu akşam bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.