Çanakkale şehitlerimiz şükranla anıldı

19-03-2012 Ülkemizin en önemli mihenk taşlarından biri olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. Yıl Dönümü, Mustafakemalpaşa’da yapılan bir dizi etkinlikle kutlanırken,

Çanakkale şehitlerimiz şükranla anıldı

Ülkemizin en önemli mihenk taşlarından biri olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. Yıl Dönümü, Mustafakemalpaşa’da yapılan bir dizi etkinlikle kutlanırken, bu büyük zaferde canlarını feda eden aziz şehitlerimizde şükran ve özlemle anıldı.
     Duygu yüklü anlara sahne olan tören ve etkinlikler, Mustafakemalpaşa Şehitliği’ne çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Törene; Kaymakam Kazım Karabulut, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Meydan, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli, Jandarma Komutanı Üsteğmen Çağlar Özdemir, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, şehit aileleri ve gaziler ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
     Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Meydan tarafından yapılmasının ardından şehitler için dualar edildi.
Protokol ve vatandaşlar daha sonra Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde Çanakkale Zaferi’ni içeren resim sergisinin açılışına ve anma programına katıldılar.
     14 Eylül İlköğretim Okulu’nun hazırladığı anma programında; Çanakkale Zaferi dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler eserlerini okurken,  ‘Çanakkale Destanı’ isimli orotoryo ve piyes, katılımcıları duygulandırdı.

Resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından protokol, 14 Eylül İlköğretim Okulu tarafından Öğretmenevi’nde düzenlenen öğle yemeğinde şehit aileleri, yakınları ve gaziler ile bir araya geldi.

.