Çanakkale Mustafakemalpaşa’ya geliyor

05-05-2010 Savaşı sonrası muharebe alanlarından toplanan Türk ve yabancı askerlere ait malzemelerin sergilendiği ‘Çanakkale 1915 Savaşı Eserleri Gezici Müzesi’ Mustafakemalpaşa’ya geliyor. İlçemiz

Çanakkale Mustafakemalpaşa’ya geliyor

Çanakkale Savaşı sonrası muharebe alanlarından toplanan Türk ve yabancı askerlere ait malzemelerin sergilendiği ‘Çanakkale 1915 Savaşı Eserleri Gezici Müzesi’ Mustafakemalpaşa’ya geliyor.

İlçemiz Cumhurluk alanı Heykel Meydanı’nda06 Mayıs 2010 Perşembe günü sabah saat 09:00’da Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından açılışı gerçekleştirilecek olan gezici müze, bir gün boyunca ücretsiz olarak ilçe halkının hizmetine sunulacak. Çanakkale Savaşı eserlerinin sergileneceği tırın sorumlusu Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parklar Alan Kılavuzu Turgay Güleç,‘Çanakkale’den Anadolu’ya’ adlı projeleriyle amaçlarının Çanakkale’yi Türk halkının ayağına getirmek olduğunu söyledi.

100.Yıla hazırlık

2015’e hazırlık projesi olduğunu ifade eden Güleç,‘’Çanakkale Savaşının 100. yılı olan 2015 yılına hazırlık olarak böyle bir projemiz oldu. Çanakkale’den Anadolu’ya adlı bu proje ile Çanakkale’ye gelemeyen Türk halkının ayağına giderek milli duyguların kuvvetlenmesini hedefliyoruz‘’ dedi.

Savaş alanlarından çıkan Türk ve yabancı askerlere ait savaş malzemelerinin sergilendiği gezici müze Mustafakemalpaşa’da bir gün kalarak buradan Bursa’ya geçecek.15 gün Bursa’da kalacak olan gezici müzenin ardından Karadeniz’e doğru hareket edeceği bildirildi.