Çanakkale Destanı'nın 101. yıldönümü

22-03-2016 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı Mustafakemalpaşa'da düzenlenen etkinliklerle kutlanırken milletin bölünmez bütünlüğü için canını feda eden aziz şehitlerimiz de

Çanakkale Destanı'nın 101. yıldönümü

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı Mustafakemalpaşa'da düzenlenen etkinliklerle kutlanırken milletin bölünmez bütünlüğü için canını feda eden aziz şehitlerimiz de minnetle anıldı. Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü törenleri, Mustafakemalpaşa Şehitliği’ne çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törene; Kaymakam Mustafa Masatlı,Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Ünsal, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağlar Özdemir, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatı temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Çanakkale Destanı'nın tarihe sığmayacak kadar büyük zafer olduğunu söyledi. Yüzbaşı Böberci; " Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferi ile milletimiz; vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanlığını ortaya koymuştur. İnsanımız, sahip olduğu yüksek ahlak ve medeniyet anlayışının yansıması olarak Çanakkale Savaşı'nda düşmanından bile esirgemediği şefkat ve merhametiyle savaşında bir hukuku olduğunu tüm insanlığa gösterilmiştir. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümü'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum’’ dedi. Müftü Musa Uzun tarafından şehitler için yapılan duanın ardından tören, Belediye Düğün Salonu’nda devam etti. Resim sergisinin açılışının ardından Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı anma programında, şiir ve kompozisyonlar okundu. Öğrencilerin sahnelediği ‘Çanakkale Oratoryosu’ büyük beğeni kazandı. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından protokol, Öğretmenevi’nde düzenlenen öğle yemeğinde şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldi.