Geri Dön

Büyük Kurtarıcı özlemle anıldı

10-11-2010 İstiklal Harbi’nde bağımsız bir Türkiye için inanç meşalesini yakan, kurduğu Cumhuriyet ile milleti adına çağdaş uygarlık yürüyüşünde aydınlanmanın yolunu açan

Büyük Kurtarıcı özlemle anıldı

10-11-2010 İstiklal Harbi’nde bağımsız bir Türkiye için inanç meşalesini yakan, kurduğu Cumhuriyet ile milleti adına çağdaş uygarlık yürüyüşünde aydınlanmanın yolunu açan

     İstiklal Harbi’nde bağımsız bir Türkiye için inanç meşalesini yakan, kurduğu Cumhuriyet ile milleti adına çağdaş uygarlık yürüyüşünde aydınlanmanın yolunu açan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 72. yıldönümünde derin bir saygı, özlem ve şükranla anıldı.
  
     10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü için Mustafakemalpaşa’da düzenlenen törenlerde, Gazi Paşa’nın 57 yıllık yaşamı boyunca Türk Milleti için mücadele verdiğine dikkat çekilirken, milletin de Atatürk’ün gösterdiği hedeflerden ayrılmayacağına vurgu yapıldı. İlk anma töreni, saat 08.50’de Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Kaymakam Kazım Karabulut, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli, İlçe Emniyet Müdürü Zafer ersin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülgani Artan, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte öğretmen ve öğrencilerin katıldığı törende, Ata’mızın aramızdan ayrılış saati olan 09.05’te siren sesleri eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunarak bayraklar yarıya çekildi.
 
     KAZIM BARIŞ ÇOKAN’DA RESİM SERGİSİ
     Atatürk’ü Anma etkinlikleri daha sonra Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde devam etti. Protokol tarafından saat 09.30’da öğrencilerin hazırladığı ‘Atatürk Sevgisi’ konulu resim sergisinin açılarak gezilmesinin ardından Mustafakemalpaşa Lisesi’nin hazırladığı ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma’ programına geçildi. Programda, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Mustafakemalpaşa Lisesi Tarih Öğretmeni Seher Karapınar, Türk Milleti’nin Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlı kalarak ilerlemeye durmaksızın devam edeceğini söylerken, Gazi’nin Türkiye Cumhuriyeti için gösterdiği mücadele azminin bugün de millet tarafından sürdürüldüğünü belirtti.
Lise öğrencisi Ceyda Kazan’ın şair Behçet Kemal Çağlar’ın eseri olan ‘Nöbetçi Millet’ adlı şiiri okumasının ardından Edebiyat Öğretmenleri; Canan Aras, Nurşen Öpçün ve Meltem Birdal’ın hazırladığı Turhan Oflazoğlu’nun ‘Anıtkabir Oratoryosu’, Mustafakemalpaşa Lisesi öğrencileri tarafından başarı ile sergilendi.
     Atatürk’ün sevdiği Türk Müziği’nin en güzel şarkılarını seslendiren öğrencilerin büyük alkış aldığı tören, ilköğretim ve liseler arasında yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle son buldu.


.


.

.

.

.