Geri Dön

BUSMEK sergisi açıldı

11-06-2010 Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) kursiyerinin yıl boyu aldıkları eğitimlerle ürettikleri eserlerden oluşan ‘BUSMEK 5. Genel Sergisi’,

BUSMEK sergisi açıldı

11-06-2010 Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) kursiyerinin yıl boyu aldıkları eğitimlerle ürettikleri eserlerden oluşan ‘BUSMEK 5. Genel Sergisi’,

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) kursiyerinin yıl boyu aldıkları eğitimlerle ürettikleri eserlerden oluşan ‘BUSMEK 5. Genel Sergisi’, coşkulu bir törenle izlenime açıldı. Törene Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da katıldı.

Bu yıl 16 farklı noktada, 74 branşta, 8 bin kursiyere eğitim verilen BUSMEK’in Atatürk Kongre Merkezi’nde hazırlanan sergisi, Bursa’nın en büyük el sanatları sergisi olma özelliğini taşıyor. Ücretsiz kurslarla halkın sosyal ve ekonomik gelişimlerine katkı sağlayan BUSMEK’in ‘5. Genel Sergisi’nde Ebru, Tezhib, Hat gibi unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarından mefruşat, dekoratif ürünler ve resimlere uzanan 2 binin üzerinde ürün sergilendi.

BUSMEK Genel Koordinatörü Muhammet Soysal, BUSMEK kurslarına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyerek, 2009 yılında kurslara 45 bin başvuru aldıklarını ancak 8 bin kursiyerin bu yıl eğitim alabildiğini söyledi. Soysal, “İlim ve sanat takdir edilmediği yerden göç eder. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. Başımızı dik tutmak için göğsümüzü kabartacak işler yapmalıyız” diyerek, BUSMEK’in çalışmalarını anlattı.

Serginin açılışına katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik ise Bursa’da sanat ve kültür adına yapılan çalışmaları desteklediklerini belirterek, “Bursa, gelişiyor, kalkınıyor. BUSMEK kursları, nitelikli insan yetiştirerek önemli çalışmalara imzasını atıyor” dedi.

Konuşmaların ardından BUSMEK’te eğitim alan kursiyerlere temsili olarak sertifikaları verildi. Daha sonra sergiyi gezen Başkan Kurtulan “ Bu tarz kursların ilçemizde de oluşturulup yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Sergiye emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.