BUSMEK, eğitime hazır

11-12-2014 Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları Merkezi, ( BUSMEK) yeni yılla birlikte Mustafakemalpaşa’da eğitim kursu faaliyetlerine başlayacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi

BUSMEK, eğitime hazır

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları Merkezi, ( BUSMEK) yeni yılla birlikte Mustafakemalpaşa’da eğitim kursu faaliyetlerine başlayacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Hüseyin Koçak, Başkan Yardımcısı Şahin Arat ve BUSMEK Genel Koordinatörü Eyüp Arda, Mustafakemalpaşa’yı ziyaret ederek, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile birlikte BUSMEK’in yeni binasında incelemelerde bulundu. BUSMEK’in Sabribey Mahallesi Mektep Sokak’ta bulunan 5 katlı binasını gezen heyet, yetkililerden bilgiler aldı.   ‘BUSMEK değer katacak’   Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, BUSMEK’in eğitim hizmetlerinin her yaşta vatandaşa hitap ettiğini söylerken, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda kurslardan ücretsiz faydalanılacağını belirtti. Başkan Kurtulan; “  BUSMEK, 8 yıldır sürdürdüğü sistemli kurs hizmetleriyle Bursa’da bir ekol oldu. BUSMEK’in yeni dönemde Mustafakemalpaşa’yı da bu kaliteli eğitim ortamına alması vatandaşlarımız için büyük bir kazançtır. Uğur Böceği Kültür Merkezleri ile 5 yıldır sürdürdüğümüz toplumsal eğitim sorumluluğumuzu artık BUSMEK ile paylaşacağız. Mustafakemalpaşa’nın sanatsal ve mesleki üretim hayatı daha da güçlenecek. BUSMEK’i Mustafakemalpaşa’ya kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum” dedi.   ‘Ücretsiz başvurular sürüyor’   Mustafakemalpaşa Belediyesi ile imzalanan protokolün ardından sanatsal ve mesleki eğitim çalışmaları için ücretsiz başvuru alan BUSMEK’e bugüne kadar 820 kişinin kayıt yaptırdığını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Hüseyin Koçak,  13 branştan oluşan ilk dönem kurs hizmetlerine başlamak için hazırlıklarının tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti. Mustafakemalpaşalıların kurslara yönelik ilgisinden memnun olduklarını dile getiren Koçak; “ BUSMEK, herkesin rahatça ulaşabileceği geniş ve çeşitlilik gösteren bir kurs ağına sahip. Toplumun kalitesini yükselten sürdürülebilir eğitimleri Mustafakemalpaşalılarla buluşturacağız. Ay sonu BUSMEK’in eğitim binasını açarak,  faaliyetlere başlayacağız” dedi. BUSMEK heyeti son olarak, Uğur Böceği Kültür Merkezi Taş Mektep binasını da gezerek, Koordinatör Kader Birinç İlhan’dan kurs çalışmaları hakkında bilgiler aldı.