Bursa Araştırmaları Vakfı’ndan Mustafakemalpaşa’ya ziyaret

04-05-2010 bir internet sitesinde ‘Bursa Araştırmaları Dergisi’ adı altında Bursa ve ilçelerinin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımını yapan Bursa Araştırmaları Dergisi’nin

Bursa Araştırmaları Vakfı’ndan Mustafakemalpaşa’ya ziyaret

Yerel bir internet sitesinde ‘Bursa Araştırmaları Dergisi’ adı altında Bursa ve ilçelerinin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımını yapan Bursa Araştırmaları Dergisi’nin yazarları Mustafakemalpaşa’yı ziyaret etti.

Mustafakemalpaşa’ya gelen Bursa Araştırmaları Dergisi Yazarları; Prof.Dr. Mefail Hızlı, Prof.Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Prof.Dr. Mustafa Kara, Prof.Dr. Osman Çetin, Dr.Doğan Yavaş, Şaban Yalazı, Yrd. Doç. Dr. Sezai Sevim, Raif Kaplanoğlu, Prof. Dr. Zeren Tanındı, Nevzat Çalıkuşu, Eser Çalıkuşu, Ahmet Erdönmez, Aziz Elbas, Dilek Yıldız, Ertan Akman, Özer Güleç, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Hasan Ertürk, Türkan Genç, Dinçer Şahin, Güngör Şahin, Ekrem Hayri Peker, Hacı Tonak, ve Serpil Tonak’tan oluşan ekip, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından karşılandı. İlk olarak kent içerisinde yer alan Şeyhmüftü Camii, Hamzabey ve Lalaşahin Türbesi ile Züferbey mahallesinde yer alan eski yapı evleri inceleyen ekip, daha sonra Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, Meclis Üyesi Engin Sökmen, Milli Eğitim Müdürü Abdülgani Artan, Mustafakemalpaşa Gezi Rehberi Yazarları Halit Ersöz, Dr.Murat Çubukçu, Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Kekil Şimşek ,Emekli Öğretmen Necati Gülmez önderliğinde Nikah Salonu’na geçerek Mustafakemalpaşa’yı tanıtan slayt gösterisini izledi. Buradaki kısa toplantının ardından Suuçtu’ya geçen heyet daha sonra Tümbüldek kaplıcalarını inceledi. Mustafakemalpaşa’nın doğa turizmi açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirten yetkililer, tanıtımı için gerekli çalışmaların yapıldığı takdirde önemli bir yere sahip olacağını dile getirdi.

Yenilen yemeğin ardından Bursa’ya dönen heyete Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından Mustafakemalpaşa’yı tanıtan gezi rehberi, harita ve kitaplar armağan edildi.