BUMEP’in bilgisayar hizmeti Mustafakemalpaşa’da

16-01-2014 Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında 3 yıldır ev hanımlarına yönelik gerçekleştirdiği bilgisayar kursları Mustafakemalpaşa’da başlıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından koordine edilen

BUMEP’in bilgisayar hizmeti Mustafakemalpaşa’da

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında 3 yıldır ev hanımlarına yönelik gerçekleştirdiği bilgisayar kursları Mustafakemalpaşa’da başlıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından koordine edilen Bursa Mobil Eğitim Projesi (BUMEP), 20 Ocak’tan itibaren Mustafakemalpaşa’da yaşayan kadınların teknolojik gelişmelerle daha yakından ilgilenmeleri ve çocuklarına daha bilinçli eğitim verebilmeleri amacıyla hayata geçirilecek. Üye çalışmalarını tamamlayan BUMEP yetkilileri projenin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi amacıyla Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı ziyaret ederek, görüş alış verişinde bulundu. BUMEP Koordinatörü Yasef Şeker, farklı eğitim şartları seçeneği ile bayanların sorumluluklarından ve sosyal yaşantılarından ödün vermeden ayaklarına kadar gelen hizmetin ücretsiz olarak sunulduğunu söyledi.   ‘BUMEP fırsat eşitliği sağlıyor’   16 yaş ve üzeri bayanlara eğitim imkânı sunan BUMEP’in bilgisayar dersliği haline getirilmiş 10 adet eğitim otobüsü ve kendi branşlarında tecrübeli bayan eğitmenlerden oluşan kadrosuyla mahalle mahalle gezerek hizmet verdiğini belirten Şeker; “ Ev hanımlarımıza aile bireylerinin yetiştirilmesinde aileye destek olmaları, gelişen teknolojiye ayak uydurmaları ve sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarını güçlendirerek, fırsat eşitliği sağlamak amacındayız. BUMEP eğitimleri, Büyük Şehir Belediyesi sınırları içerisindeki mahallelerde, önceden belirlenmiş tarihlerde 6 hafta süre ile sabah 09.00-17.00 saatleri arasında günde 4, hafta da 8 farklı grupla devam etmektedir. Eğitim sonunda kursiyerle katılım belgeleri verilmektedir. Mustafakemalpaşa’da da bu hizmeti başlatmanın ilk adımını attık. Tüm bayanlarımızı BUMEP kurslarına bekliyoruz” dedi.   ‘Ev hanımları teknolojiyi yakalayacak’   BUMEP eğitimlerinin Mustafakemalpaşalı kadınlar için büyük bir şans olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’da ; “ Teknolojinin her geçen gün geliştiği bir çağda yaşıyoruz. Ailemizin cevheri olan annelerimizin de başta bilgisayar olmak üzere teknolojinin yeniliklerinden faydalanması gerekiyor. BUMEP’in bu eğitimleriyle bayanlarımız daha bilinçli olacak ve çocukları ile daha iyi iletişim kurabilecek. Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak BUMEP’in bu çalışmalarını desteklemeye hazırız” dedi. Başkan Kurtulan, BUMEP yetkilileri ile birlikte Uğur Böceği Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek,  üye çalışmalarına destek verdi. Adnan Menderes Meydanı’nda açılan stantta da BUMEP yetkileri tarafından üye katılımları alındı. Kursların, 20 Ocak 2014 Pazartesi günü Sırmalar Uğur Böceği Kültür Merkezi önündeki BUMEP otobüsünde başlayacağı bildirildi.