Bulgaristanlı Türkçe öğretmenlerinden ziyaret

02-07-2012 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Bulgaristan’ın farklı bölgelerinde görev yapan Türkçe öğretmenlerini, Tümbüldek Kaplıcaları’nda verilen yemekte ağırladı. Balkan Göçmenleri Kültür

Bulgaristanlı Türkçe öğretmenlerinden ziyaret

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) ile Uludağ Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, ‘Türk Dili ve Edebiyatı Hizmet İçi Eğitim Semineri’ için bir haftadır Bursa’da bulunan Bulgaristanlı Türkçe öğretmenleri Mustafakemalpaşa’yı ziyaret etti.
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve BAL-GÖÇ Şube Başkanı Coşkun Bayramoğlu tarafından karşılanan 20 kişilik misafir öğretmen grubu, Mustafakemalpaşa’nın tarihi ve turistlik yerlerini gezdi.
     Suuçtu Şelalesi ve okul gezilerinin ardından Tümbüldek Kaplıcaları’ndaki yemekte buluşan Bulgaristanlı öğretmen heyeti, daha sonra Mustafakemalpaşa Belediyesi’ni ziyaret ederek, Başkan Sadi Kurtulan ile bir araya geldi.

‘Dilimiz hazinemiz’

Başkan Kurtulan, Balkanlar’da Türkçe’nin sesi olan öğretmenlerin, Türk dilinin, unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak gibi büyük bir sorumluluğu özveriyle yerine getirdiklerini söyledi.
     Türk dilinin ve kültürünün ilelebet yaşaması ve yaşatılması için çaba gösteren herkese destek vermeye hazır olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “ Türk kültür coğrafyası üzerindeki ülkeler ile iletişimimiz, kimlik ve kültürümüzün yapıcısı ve taşıyıcısı olan Türkçe ile başlıyor. Bunun için dilimizi mukaddes bir hazine gibi korumamız gerekiyor.
     Balkanlar’da yaşayan soydaşlarımıza ve çocuklarımıza, geleneklerini ve hatıralarını muhafaza ederek, geleceğe taşımada öncülük eden dilimizi, en güzel biçimde öğreten öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Bulgaristanlı Türkçe öğretmenlerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, eğitimcilere çeşitli hediyeler takdim etti.

.