Bulgar Konsolosu’na ziyaret

30-01-2012 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu Dimitar Hacıev’i ziyaret etti.      Adalet

Bulgar Konsolosu’na ziyaret

Adalet Mahallesi’ndeki Bulgaristan Konsolosluğu’nda gerçekleşen ziyarette Başkan Kurtulan, yeşil pasaportlara uygulanan vizenin Bulgaristan tarafından kaldırıldığını belirterek, Konsolos Hacıev’e teşekkür etti.
     İki ülke arasında her geçen gün gelişen ilişkilerin bu kararla daha da ileriye gideceğine dikkat çeken Başkan Sadi Kurtulan; “ Ortak tarihimiz bize, geçmişten dostluk çıkarmak gerektiğini öğretmiştir. Tarihten gelen bu anlayış temelinde, Bulgaristan ile ilişkilerimizi halklarımızın menfaatleri doğrultusunda her alanda daha da geliştirmeyi arzu etmekteyiz. Türk-Bulgar dostluğunun gelişmesi için bizlerde elimizden gelen çabayı göstermeye hazırız” dedi.