Bölge Tiyatrosu Sezona Perdelerini Açtı

28-10-2009 Belediyesi Bölge Tiyatrosu 2009-2010 sezonunun ilk oyunu olarak Tiyatro Tarihimizin ilk oyunu olarak anılan Şinasi’nin “ Şair Evlenmesi” ile perdelerini

Bölge Tiyatrosu Sezona Perdelerini Açtı

Mustafakemalpaşa Belediyesi Bölge Tiyatrosu 2009-2010 sezonunun ilk oyunu olarak Tiyatro Tarihimizin ilk oyunu olarak anılan Şinasi’nin “ Şair Evlenmesi” ile perdelerini açtı.

27 Ekim 2009 Salı akşamı saat: 20:30’da Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna; Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Mustafa Eren, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M.Muzaffer Ceylan katıldı.

Bölge Tiyatrosu Gençlik Grubu oyuncularından; Bahar Özgün, Elif Külçe, Eylem Bulut, Gökhan Türker, Hanifenur Yolcu, Merve Altundaş, Mustafa Arıkan, Osman Şeras ve Umut Sert’in rol aldığı “ Şair Evlenmesi” izleyicisine keyifli anlar yaşattı. Oyunda şair ruhlu, fakir bir genç olan Müştak Bey’in sevdiği Kumru hanımla, kılavuz ve yenge hanımlar aracılığıyla evlenmek istemesi üzerine bir düğün yapılır, ancak görücü usulü yapılan nikahta Müştak Bey’in Kumru Hanım yerine onun yaşlı ve çirkin ablası Sakine Hanımla nikahlanmasıyla işler karışır.

Olayların mizahi bir şekilde ele alındığı oyunun sonunda Başkan Yardımıcısı Mustafa Eren Bölge Tiyatrosu Gençlik Gurubunu sahneledikleri oyunlarından ötürü tebrik ederek Yönetmen B. Seçkin Kaymaz’a çiçek takdim etti.