Bisiklet Turizmi hayata geçiyor

18-11-2013 Belediyesi tarafından hazırlanan ve Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından onaylanarak, destek almaya hak kazanan ‘ Mustafakemalpaşa’da Dört Mevsim Bisiklet

Bisiklet Turizmi hayata geçiyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan ve Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından onaylanarak, destek almaya hak kazanan ‘ Mustafakemalpaşa’da Dört Mevsim Bisiklet Turizmi’ projesine ilişkin eğitim çalışmaları başladı. Mustafakemalpaşa’da başta bisiklet turizmi olmak üzere diğer alternatif turizm olanaklarının tanıtılmasına imkân sağlayacak proje için 14-16 Kasım tarihleri arasında proje ortakları ve uygulama bölgesi katılımcılarına yönelik ilk eğitim seminerleri düzenlendi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’ndaki eğitim etkinliklerine katılan U.Ü. Öğretim Görevlisi Nazife Küçükarslan, Profesyonel Turizm Yöneticileri Birliği Başkanı Umut Çakırhan ve Engin Zaman ile Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz; çevre, ekosistem, ekoloji, sürdürülebilir kalkınma ve turizm, turizmin çevreye etkileri, eko turizm ve çeşitleri, doğa, ekoloji ve turist rehberi konularında katılımcıları bilgilendirdi.   ‘ Bisiklet turizminde marka olmak istiyoruz’   Bisiklet kültürünün yaygınlaşması için yapılabilecek çalışmaların 3 gün boyunca masaya yatırıldığı seminerlere katılan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bisiklet turizmi için Türkiye’de ilk ciddi adımları attıklarını söyledi. Mustafakemalpaşa’nın eşsiz doğa yapısıyla alternatif turizme açık olduğunu dile getiren Başkan Kurtulan; “  Mustafakemalpaşa’da Dört Mevsim Bisiklet Turizmi projesinin çevreci, sağlıklı ve sürdürülebilir olması için çalışmalarımıza başladık. Proje, insanlarımızın aktif olarak içinde bulunduğu, birlikte paylaşarak öğrendiği bir uygulama olacak. Bunun altyapısı için her şeyden önce eğitim gerekiyor. Bu seminerlerde de alanlarında uzman isimler,  projenin bir parçası olan katılımcılara tecrübelerini aktarıyor. Bisiklet turizminin etkin ve yenilikçi yöntemlerle tanıtılması için her türlü çalışmayı yapacağız.  İnsanların zihinlerinde ‘Kayak yapmak için Uludağ’a, Downhill için Mustafakemalpaşa’ya gitmek gerekir’ düşüncesinin yer ettiği ölçüde kendimizi başarılı sayacağız” dedi.