Geri Dön

Bilimsel Eczacılık 170 Yaşında

14-05-2009 Mayıs 1839 tarihinde Mektebi Tıbbiyei Adliyei Şahaneye bağlı, eczacılık mesleğine yönelik, bağımsız olarak eğitim vermek üzere bir sınıf açılmıştır. Bilimsel

Bilimsel Eczacılık 170 Yaşında

14-05-2009 Mayıs 1839 tarihinde Mektebi Tıbbiyei Adliyei Şahaneye bağlı, eczacılık mesleğine yönelik, bağımsız olarak eğitim vermek üzere bir sınıf açılmıştır. Bilimsel

14 Mayıs 1839 tarihinde Mektebi Tıbbiyei Adliyei Şahaneye bağlı, eczacılık mesleğine yönelik, bağımsız olarak eğitim vermek üzere bir sınıf açılmıştır. Bilimsel Eczacılığın başlangıcı sayılan bu günde ülkemizde her yıl çeşitli etkinlikler düzenlenerek Eczacılar günü kutlanmaktadır. Belediye Başkanımız Sadi KURTULAN da ilçemiz halkına hizmet veren sağlık sorunlarının çözüm adresi Eczacılarımızı bu anlamlı günde yalnız bırakmayarak ziyarette bulundu.

Başkanımız KURTULAN, Eczacılar Odası Başkanı Hasan ÖZMAN’ a yaptığı ilk ziyaretinde tüm Eczacılarımız adına kendilerini kutlayarak buket takdim etti. “Canlıların yaşamasına insan sağlığına yaşamları boyu hizmet eden, mesleğinin daha iyi yere gelebilmesinde rol oynayan eczacılarımız, sürekli kendilerini geliştirerek ve yenileyerek hastalara daha bilinçli ve duyarlı ulaşma çabası içinde olmuşlardır. Bu özel mesleği seçerek, kendini tüm insanlığın sağlını düşünmeye adayan ve hastaların danışmanlık yerleri haline gelen tüm eczacılarımızın Eczacılık Günü’nü yürekten kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” Temennisini dile getirerek Kutlama Kartlarını da takdim etti.

Eczacılar Odası Başkanı ÖZMAN, sözlerine “Bizleri bu günümüzde yalnız bırakmayarak hatırladığınız için teşekkür ederiz. Bilimsel Eczacılığın 170. yaşını kutladığımız bu günde sağlık çok önemli yer tutmaktadır. İçinde bulunduğumuz meslekte bu anlamda önemlidir. Tüm Eczacılar adına kutlama mesajınızı alıyorum.“ dedi. Keyifli sohbetin ardından Başkanımız Nuran AKSU, Necati EŞTÜRK, Şükran ÖZKOCAMAN’ ı da ziyaret ederek günlerini kutladı. Başkanımız Sadi KURTULAN’ ı karşılarında gören vatandaşlarımızın şaşkınlığı yerini mutluluğa bıraktı. Etrafını çevreleyen hemşerilerimizle tek tek ilgilenerek sohbet etti. Başkanımız ayrıca Belediye Eski Başkanı Eczacı Hayri ÖZTETİKLER’ i de ziyaret ederek günlerini kutladı.

Belediye Ailesi olarak bizlerde tüm Eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılar gününü kutluyor. Çalışmalarında başarılar diliyoruz.