Bilardoculara ödül

10-02-2014 Belediyesi’nin katkıları ve Paşa Bilardo Spor Salonu’nun organizasyonuyla düzenlen ‘Tek Bant Bilardo Turnuvası’nda dereceye giren sporcular ödüllendirildi. Çocukları kötü alışkanlılardan uzak

Bilardoculara ödül

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin katkıları ve Paşa Bilardo Spor Salonu’nun organizasyonuyla düzenlen ‘Tek Bant Bilardo Turnuvası’nda dereceye giren sporcular ödüllendirildi. Çocukları kötü alışkanlılardan uzak tutmak ve bilardo sporu ile tanıştırmak amacıyla 24 Ocak- 9 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen turnuva, final maçlarının ardından yapılan ödül töreni ile sona erdi. Minikler-Gençler ve Yetişkinler kategorilerinde 48 bilardocunun katıldığı turnuvanın finaline; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak ve Galip Çakmakçı ile birlikte bilardo severler katıldı. Çekişmeli geçen final maçının ardından ‘Tek Bant Bilardo Turnuvası’nda yetişkinler kategorisinde şampiyonluğu Basri Yelim kazandı. Serkan Kuzuoğlu’nun ikinci olduğu turnuvada Saim Taşçı’da üçüncülüğü elde etti. Gençler kategorisinde ise birinciliği 16 yaşındaki Efe Gürtunca kazanırken, en centilmen sporcu ise 12 yaşındaki Serhat Kunduzcu oldu. Dereceye giren bilardoculara hediyelerini veren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,  bilardonun hem düşünerek eğlendiren,  hem de sabırla sonuca gitmeyi öğreten bir spor dalı olarak çocuklara yeni erdemler aşıladığını söyledi. Bilardo sporunu Mustafakemalpaşa’da yaygınlaştırmak istediklerini belirten Başkan Kurtulan; “  Tecrübeli bilardocuların gençlere ve çocuklara aktaracağı çok şey var. Bizim hedefimiz, çocuklarımızın sosyal yaşamlarına güzellikler katarken, centilmenliği, kazananı tebrik etmeyi de öğretmektir. Bu turnuvalar hızla sürecek ve yaygınlaşacak. Gelecekte Mustafakemalpaşa’yı Türkiye’de hatta dünyada temsil eden bilardocular çıkacak. Bunun için çocuklarımıza sporu sevdirmeli ve destek olmalıyız” dedi.