Geri Dön

Belediyemizden Vatandaşlara Ramazana Özel Gezi

31-08-2009 ayı münasebetiyle belediyemiz vatandaşlarımıza Bursa'da yer alan cami ve türbelere gezi düzenledi. 28 Ağustos 2009 Cuma günü Saat 15:30'da belediye önünden

Belediyemizden Vatandaşlara Ramazana Özel Gezi

31-08-2009 ayı münasebetiyle belediyemiz vatandaşlarımıza Bursa'da yer alan cami ve türbelere gezi düzenledi. 28 Ağustos 2009 Cuma günü Saat 15:30'da belediye önünden

Ramazan ayı münasebetiyle belediyemiz vatandaşlarımıza Bursa'da yer alan cami ve türbelere gezi düzenledi.

28 Ağustos 2009 Cuma günü Saat 15:30'da belediye önünden kaldırılan araçlarla, Bursa Emir Sultan Cami, Ulu Cami ve Tophane Vahdet Camilerine ziyarete giden vatandaşlarımızı Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan yolcu etti. Belediye Başkanımız Kurtulan “ İnsanları birbirine yaklaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin sergilendiği Ramazan Ayının öncelikle hepinize hayırlı olmasını diliyorum. Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, Ramazan Ayını fırsat bilerek günlük hayatımızda yaşadığımız hataları düzeltmeye çalışmalı, yakın akraba ve komşulardan başlayarak imkanlarımız doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Ramazan Ayını tebrik ediyor, bu vesile ile düzenlediğimiz ziyaretlerin coşkulu geçmesini temenni ederek hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

Belediye önünden hareket eden otobüslerde yer alan 130 vatandaşımız ilk olarak Bursa Emir Sultan Caminde ikindi namazlarını kıldıktan sonra, cami avlusunda bulunan Emir Sultan Hazretlerinin türbesini göz yaşı ve manevi hava içerisinde dualarla yad etti. Buradan Ulu Cami'ne geçen vatandaşlarımız yaklaşık 45 dk süren ziyaretin ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin davetlisi olarak İl Emniyet Müdürlüğü karşısında yer alan katlı otoparkta verilen iftar yemeğine katıldı. Yemeğin ardından vatandaşlarımız Bursa'nın eşsiz manzarasını Tophane sırtlarından izlemenin keyfini yaşarken, Vahdet Cami'nde kılınan teravih namazıyla düzenlenen ziyaretler sona erdi.

Geziden bir hayli memnun ayrılan vatandaşlarımız kendilerine bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan'a da teşekkür ederek, tekrar benzer gezileri beklediklerini dile getirdi.