Belediyemizden Vatandaşlara Aşure İkramı

28-12-2009 ayı ve aşure günü dolayısıyla 28 Aralık 2009 Pazartesi günü saat 11:00’de Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde belediyemiz tarafından vatandaşlara

Belediyemizden Vatandaşlara Aşure İkramı

Muharrem ayı ve aşure günü dolayısıyla 28 Aralık 2009 Pazartesi günü saat 11:00’de Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde belediyemiz tarafından vatandaşlara Aşure ikram edildi.

Aşure günü kapsamında hazırlatılarak yaklaşık 1500 kişiye dağıtılan aşure ikramına Ak Parti Milletvekili Ali Koyuncu, Ak Parti İl Başkanı Nagıp Vardar, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Belediye Meclis üyeleri, daire amirleri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk dağıtımı Ak Parti Milletvekili Ali Koyuncu, Ak Parti İl Başkanı Nagıp Vardar ve Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından gerçekleştirilen aşure ikramına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan “Aşure günü toplumumuz tarafından önemli olan günlerden bir tanesidir. Örf ve ananelerimizde önemli yer tutan aşure ikramının heyecanını yaşamak ayrı bir zevkti. Güzel bir geleneğe destek vererek böyle bir günde vekilimiz ve il başkanımızla birlikte olmak bizleri sevindirdi. İlgi gösteren tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Kurtulan aynı zamanda bu geleneğin Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde ilk olduğunu ancak bundan sonraki yıllarda geleneksel hale getirileceğini belirtti.