Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü Haşeratla Mücadeleye Başladı

20-05-2009 Temizlik İşleri Müdürlüğü havaların ısınmasıyla birlikte larva ve uçkun mücadele çalışmalarını başlattı. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda başta sivri sinek

Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü Haşeratla Mücadeleye Başladı

Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü havaların ısınmasıyla birlikte larva ve uçkun mücadele çalışmalarını başlattı.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda başta sivri sinek olmak üzere bütün böceklerle mücadeleyi önemseyen Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, ilçemiz halkının bu dönemde sinekten uzak yaşamasını sağlamak adına çalışmalarına bu hafta itibariyle başladı.

Başlatılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Temizlik İşleri Müdürü Sedat Sevim “ Yürütülecek olan sinekle mücadelenin en önemli bölümünü oluşturan larva ve uçkun mücadelesi için ekipler oluşturduk. Başarının kısa sürede elde edilebilmesi için sinekle mücadele çalışmalarına ilçe halkımızın da desteğini bekliyoruz. Bu sebeple açıkta su birikintisi oluşturacak kap, eskimiş araba lastiği bırakmamaları, eskimiş güneş enerjilerinde ve bahçelerde oluşan su birikintilerini kurutmaları gibi bir takım basit tedbirleri uygulayarak belediyemiz çalışanlarına yardımcı olarak, sivrisinek larvasının üremesini engellemiş olacaklardır” dedi.