Geri Dön

Belediyeden 'TEMA Dede'ye vefa

20-12-2018 Mustafakemalpaşa'nın ticari, eğitim, sosyal ve kültürel potansiyelini büyüterek alanlarında öncü olan isimlere 'Değer Katanlar Projesi' ile sahip çıkan Mustafakemalpaşa Belediyesi, merhum TEMA Temsilcisi Necati Özyiğit'i unutmadı. Mustafakemalpaşa Belediy

Belediyeden 'TEMA Dede'ye vefa

20-12-2018 Mustafakemalpaşa'nın ticari, eğitim, sosyal ve kültürel potansiyelini büyüterek alanlarında öncü olan isimlere 'Değer Katanlar Projesi' ile sahip çıkan Mustafakemalpaşa Belediyesi, merhum TEMA Temsilcisi Necati Özyiğit'i unutmadı. Mustafakemalpaşa Belediy

Mustafakemalpaşa'nın ticari, eğitim, sosyal ve kültürel potansiyelini büyüterek alanlarında öncü olan isimlere 'Değer Katanlar Projesi' ile sahip çıkan Mustafakemalpaşa Belediyesi, merhum TEMA Temsilcisi Necati Özyiğit'i unutmadı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, 2015 yılında vefat eden TEMA Şube Temsilcisi Necati Özyiğit'in adını yeni açılan çocuk parkına verdi.

Toprağın korunması ve ağaçlandırma çalışmalarıyla uzun yıllar çocuklara doğa bilinci aşılayan TEMA Temsilcisi Necati Özyiğit için vefatının 3. yılında Lalaşahin Mezarlığı'ndaki kabri başında özel bir anma programı düzenlendi.

Törene; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vahap Katkat, Genel Müdür Yardımcısı Başak Yalvaç Özçağdas, Necati Özyiğit'in eşi Fatma Özyiğit ve kızı Hülya Dinç, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Karacabey Ticaret Odası Başkanı Naci Güncü, TEMA Bursa Temsilcisi

Şaban Uyar, Mustafakemalpaşa Temsilcisi Rasim Balaban, Nilüfer Temsilcisi S.Ali Yıldırım, Mudanya Temsilcisi Şule Bilir, Yıldırım Temsilcisi Sultan Kurt, Mustafakemalpaşa Çevre Koruma Derneği Başkanı Eren Öz, TEMA ve Genç TEMA gönüllüleri ile öğretmenler ve doğasever vatandaşlar katıldı.

Duygusal anların yaşandığı törende, 'TEMA Dede' olarak bilinen Necati Özyiğit dualarla anıldı. 

 

TEMA Dede'nin adı yaşayacak

 

Törende daha sonra belediye tarafından Barış Mahallesi'nde yapılan ve Necati Özyiğit'in adının verildiği çocuk parkının açılışı gerçekleştirildi.

2.800 m2'lik parkın açılışında konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Özyiğit'in geride bıraktığı en büyük mirasının doğa ve toprağın korunması için gösterdiği sorumluluk olduğunu söyledi.

Mustafakemalpaşa'nın bir değerine daha vefa göstermekten dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Sadi Kurtulan, TEMA Dede'nin adının, çok sevdiği çocukların oyun oynayacağı bu parkta yaşatılacağını kaydetti.

Başkan Kurtulan; " Necati ağabeyimiz, genç nesillere ağaç ve toprak sevgisini yıllarca bıkıp usanmadan ciddi bir gayretle aşıladı. TEMA'nın gönüllü bir çalışanı olarak en uzak mahallelere gitti, sürdürülebilir bir yaşamın doğal varlıkları korumaktan geçtiğini 7'den 70'e herkese anlattı. Erozyon tehdidine karşı ağaçlandırma faaliyetlerine öncülük etti, okul okul gezerek biyolojik çeşitliliğin önemini vurguladı. Belediye olarak bizlere de yeni ufuklar açtı. Gelecek kuşaklara bırakacağımız en büyük mirasımız, temiz bir çevre olacaktır. Bizlerde bu sorumluluğu bir görev bilinciyle yerine getireceğiz. Yaşamı boyunca yeşilin değerini halkla bütünleşerek Mustafakemalpaşa'ya anlatan Necati ağabeyimizi rahmet ve şükranla anıyorum" dedi.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ise duyarlılığından dolayı Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'a teşekkür ederek; " Necati amcamız geride güzel şeyler bıraktı. Yaşam üreten toprağı kaybetmeyi göze alamayacağımızı hissederek çıktığı bu yolda binlerce insana ulaştı. TEMA olarak başta toprak olmak üzere ülkemizin yaşam kaynaklarını bilinçli ve etkin bir şekilde korumaya hep birlikte devam edeceğiz. TEMA Dedemizi saygıyla anıyorum" dedi.

TEMA Mustafakemalpaşa Temsilcisi Rasim Balaban'da konuşmasında, toprağın, ağacın ve yeşilin dostlara ihtiyacı olduğunu belirterek; " Necati Özyiğit, bunu en iyi anlayan ve anlatan insandı. Onun bıraktığı yerden çocuklarımızı ve gençlerimizi doğanın dostu olmaya teşvik edeceğiz. Toprak Dedemizi rahmet ve minnetle anıyor, bu parkta onun isminin yaşatılması için emek verenlere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Açılışın ardından Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'a TEMA tarafından teşekkür plaketi verilirken, minik TEMA'cılarla birlikte Necati Özyiğit Parkı'na hatıra meşe fidanı dikimi yapıldı.