Geri Dön

Belediyeden öğrencilere Ankara gezisi

13-11-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası dolayısıyla ortaokul ve lise öğrencileri için Ankara gezisi düzenledi.      Belediye Başkanı Sadi

Belediyeden öğrencilere Ankara gezisi

13-11-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası dolayısıyla ortaokul ve lise öğrencileri için Ankara gezisi düzenledi.      Belediye Başkanı Sadi

     Mustafakemalpaşa Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası dolayısıyla ortaokul ve lise öğrencileri için Ankara gezisi düzenledi.
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından uğurlanan 50 kişilik öğretmen ve öğrenci grubu, Bursa Mustafakemalpaşalılar Derneği (PAŞADER) yöneticilerinin de katıldığı gezi de üç otobüsle Ankara’ya çıkarma yaptı.
     Mustafakemalpaşa ekibi, rehber Faruk Ünal öncülüğünde gerçekleştirdikleri başkentteki ilk ziyaretlerine Hacı Bayram Veli Camii ve Tarihi Roma tapınaklarını gezmekle başladı.
Öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurularak, ilerlemesi için özverili çalışmaların yapıldığı 1.ve 2. TBMM gezilerinin ardından arkeolojik eserlerin bulunduğu dünyanın sayılı müzelerinden biri olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni dolaştı.
     Gezi kafilesi, Ankara temaslarına Milli Mücadele kahramanı ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 1925’ten 1973’te ölümüne kadar 48 yıl yaşadığı Pembe Köşk’ü ziyaretle devam etti.
 
     Özden İnönü’den sıcak karşılama
 
     Mustafakemalpaşalı konukları, Pembe Köşk’te yaşamını sürdüren İsmet İnönü’nü kızı Özden Toker İnönü karşıladı.
     İnönü Vakfı tarafından müze-ev olarak düzenlenen Pembe Köşk hakkında gezi ekibine bilgiler veren Özden Toker İnönü; “Müze haline getirdiğimiz köşkte periyodik olarak İsmet Paşa’nın ülkemize verdiği hizmetleri fotoğraflarla ve eşyalarla genç nesillere tanıtıyoruz. Bu ay içinde demiryolları ile ilgili ülkemize kazandırılan eserleri kamuoyunun bilgisine sunduk. Mustafa Kemal Atatürk ve babam İsmet İnönü çocukları çok severdi. Her sofraya oturuşunda beni ve diğer kardeşlerimi arardı. Onlar zor şartlar altında ülkemizi kurtararak, Cumhuriyetimizi kurdular. Sizlerde eğitim ve çalışma hayatınızdaki başarılarınızla Cumhuriyetimizi yaşatarak, sizden sonraki nesillere huzur ve refah içinde bir ülke miras bırakınız” dedi.
 
     Son durak Anıtkabir
 
     Mustafakemalpaşa ekibinin Ankara çıkarmasındaki son durağı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir oldu.
     Öğrencilerin, dev Türk bayrakları ile Aslanlı Yol’dan yürüyüşü diğer ziyaretçiler tarafından alkışlarla karşılandı. Anıtkabir’de Atatürk’ün mozolesine karanfil bırakan öğrenciler son olarak Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni ziyaret etti.
 
     ‘Çocuklarımız tarihine sahip çıkacaktır’
 
     Gezi sonrası Mustafakemalpaşa’ya dönen ekibi karşılayan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, öğrencilerin ziyaret izlenimlerini dinledi.
     Öğrencilerin memnuniyetinin kendilerini de mutlu ettiğini dile getiren Başkan Kurtulan; “ Ankara, Kurtuluş Savaşımızın merkezi. Öğrencilerimizin başkentte giderek, Türkiye Cumhuriyeti’nin nasıl büyük bir özveriyle kurulduğunu görerek, hissederek öğrenmelerini istedik. Çocuklarımızın kazandıkları yeni bilgiler ışığında, tarihine sahip çıkarak, geleceğe daha büyük bir umutla bakacaklarına inanıyorum. Belediye olarak bu gezilerimizi sürdüreceğiz” dedi.
 
.
.
.
.
.
.
.