Belediyeden ”Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek” konferansı

16-02-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Özel Jimer Hastanesi ortaklığıyla Tüp Bebek ve Kadın Hastalıkları ile ilgili bir konferans düzenlendi.      Konferansta tüp bebek

Belediyeden ”Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek” konferansı

Konferansta tüp bebek tedavi yöntemlerini anlatan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr.Dr. Suat Hazer, doğru tedavi yöntemlerinin kullanılması halinde herkesin bebek sahibi olabileceğini söyledi.

Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen ücretsiz konferansa Belediye Meclis üyesi Melahat Kamile İlhan ve çok sayıda bayan katıldı. Konferansında tüp bebek tedavi yöntemlerinden söz eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr.Dr. Suat Hazer özetle şu bilgilere yer verdi:

“Tüp bebek kadın üreme hücresi yumurtalarla, erkek üreme hücresi spermlerin vücut dışında laboratuar ortamında döllenmesini sağlayıp elde edilen embriyoların bir süre laboratuarlarda gelişmesini izleyerek anne adayının rahmine yerleştirilmesi sürecidir.Tüp bebek tedavisi, kadının tüplerinin tıkalı, hasarlı ya da cerrahi olarak çıkarılmış olduğu durumlarda, kadın üreme organlarının çevresinde geçirilmiş cerrahi girişimlere ya da geçirilmiş iltihabı hastalıklara bağlı yapışıklıkların olmasında, yumurta sorunu varlığında, kadında endometriozis hastalığı olması durumunda, erkekte sperm sayı, hareket ve morfolojisinde yetersizlik durumunda, erkekte sperm tahlili sonucu hiç sperm bulunmaması durumunda, ileri yaştaki kadınlarda ve preimplantasyon genetik tanı uygulaması gerekli olduğu durumlarda gereklidir. Ancak doğru tedavi uygulanması halinde her çift bebek sahibi olabilir.”