Belediyeden ilçe halkına Aşure ikramı

24-12-2010 Muharrem ayı nedeniyle Mustafakemalpaşa Belediyesi ilçe halkına Aşure ikram etti. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, belediye önündeki dağıtıma katılan vatandaşlara tek

Belediyeden ilçe halkına Aşure ikramı

Muharrem ayı nedeniyle Mustafakemalpaşa Belediyesi ilçe halkına Aşure ikram etti. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, belediye önündeki dağıtıma katılan vatandaşlara tek tek Aşure ikram etti.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayı nedeniyle vatandaşlara Aşure ikramı yaptı. Belediye binası önündeki aşure ikramını Belediye Başkanı Sadi Kurtulan kendisi yaparken, aşure ikramına; İlçe Emniyet müdürü Zafer Ersin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülgani Artan, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Türk kültürünün özünde dayanışma olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bu gelenekleri yaşatarak dayanışma duygusunu daha da arttırmayı amaçladıklarını söyledi. Kurtulan, “Aşure gününü hemşerilerim ile paylaşmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Geçtiğimiz yıl ilkini yaptığımız bu geleneğimizi önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğiz. Aşure günü toplumumuz tarafından önemli olan günlerden bir tanesidir. Örf ve ananelerimizde önemli bir yer tutan aşure ikramının heyecanını yaşamak ayrı bir keyif. Böylesine güzel bir geleneğe ilgi gösteren tüm halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Bu arada, aşure ikramına katılan ilçe halkına, Belediye tarafından hazırlanan 2011 yılı takvimleri de hediye edildi.

.