Belediyeden aşure ikramı

08-12-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi, geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımını bu yıl da gerçekleştirdi.  Büyük ilgi gören etkinliğe katılan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,

Belediyeden aşure ikramı

Mustafakemalpaşa Belediyesi, geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımını bu yıl da gerçekleştirdi.  Büyük ilgi gören etkinliğe katılan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, aşure ikramında bulunduğu vatandaşların Muharrem Ayı’nı kutladı.

Muharrem Ayı dolayısıyla Belediye’nin bu yıl 3.’sünü düzenlediği ‘Aşure Günü’ne Başkan Sadi Kurtulan’ın yanı sıra; İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan, İlçe Müftüsü Musa Uzun, meclis üyeleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşlara tek tek Aşure ikram etti.
    Tahıl Meydanı ve Kapalı Pazar yerinde dağıtılan aşure ikramına ilgi yoğundu. Mustafakemalpaşalı hemşerilerine elleriyle aşure ikramında bulunan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan yaptığı kısa konuşmada, aşure gününün birlik ve beraberliğin simgesi haline geldiğine dikkat çekti. Türk kültürünün özünde dayanışma olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bu gelenekleri yaşatarak dayanışma duygusunu daha da arttırmayı amaçladıklarını söyledi.
    Kurtulan, “Aşure gününü hemşerilerim ile paylaşmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Üçüncü yılını gerçekleştirdiğimiz bu geleneğimizi önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğiz. Aşure günü toplumumuz tarafından önemli olan günlerden bir tanesidir. Örf ve ananelerimizde önemli bir yer tutan aşure ikramının heyecanını yaşamak ayrı bir keyif. Böylesine güzel bir geleneğe ilgi gösteren tüm halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

.