Belediye Sporlu atletler İznik'te ter döktü

29-04-2015 Belediye Spor Atletizm Takımı, Türkiye’nin en uzun tek etaplı koşusu olan İznik Ultra Maratonu'nda başarılı bir mücadele ortaya koydu. 130, 80,

Belediye Sporlu atletler İznik'te ter döktü

Mustafakemalpaşa Belediye Spor Atletizm Takımı, Türkiye’nin en uzun tek etaplı koşusu olan İznik Ultra Maratonu'nda başarılı bir mücadele ortaya koydu. 130, 80, 42 ve 10 kilometrelik parkurlar halinde düzenlenen 4. İznik Ultra Maratonu'na 27 ülkeden 1300 sporcu katıldı. İki gün boyunca süren 4 ayrı yarış, atletlere hem zorlu hem de keyifli bir macera yaşattı. İznik ve Orhangazi'nin inişli çıkışlı, eşsiz dağ parkurlarında, zeytin bahçelerinde ve İznik Gölü kenarında devam eden yarış, atletlerin rakiplerinden çok doğayla mücadelesiyle geçti. Gündüz sıcaklığın 20 dereceyi bulduğu zorlu parkurda insanüstü bir mücadele ortaya koyan sporculardan Mustafakemalpaşa Belediye Spor atleti Tanzer Dursun, 80 km'lik Orhangazi etabını 8 saat 40 dakikada bitirdi. Başarılı sporcu, Fransız atletlerin ardından 3. olarak geçen yıllardaki başarısını tekrar ettirme başarısı gösterdi. 136 km'lik yarışta ise parkuru 19 saat 15 dakikada tamamlayan bir diğer Belediye Sporlu atlet Mehmet Sarıoğulları'da 16. sırada yer aldı.