Belediye Spor’dan Yıldızlar Ligi’ne sporcu

18-02-2014 Belediye Spor Karate Takımı’ndan iki sporcu, Anadolu Yıldızlar Ligi kadrosuna katılmaya hak kazandı. Karate sporunun yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve

Belediye Spor’dan Yıldızlar Ligi’ne sporcu

Mustafakemalpaşa Belediye Spor Karate Takımı’ndan iki sporcu, Anadolu Yıldızlar Ligi kadrosuna katılmaya hak kazandı. Karate sporunun yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, Türkiye Olimpik Hazırlama Merkezi’ne (TOHM) sporcu kazandırılması ve ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması gibi hedefler doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından kurulan ‘Anadolu Yıldızlar Ligi’ Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Bursa-Kestel'de yapılan seçmelerde Mustafakemalpaşa Belediye Spor Yıldızlar Grubu sporcularından Yaren Babal ve Gülse Özdel, gruplarında Bursa 2.si olarak 11 kişilik bayan takımına adlarını yazdırdı. Belediye Spor Karate Takımı Antrenörü Engin Macar, seçilen kadronun ligde Bursa’yı temsil edeceğini söylerken; “ 11 bayan ve 11 erkek'ten oluşan Yıldızlar Bursa Takımı, 22-23 Şubat tarihlerinde Marmara Bölgesi Şampiyonası’nda ve daha sonra da Türkiye Şampiyonası’nda yarışacaklar. Karatenin gelişimi adına yapılan bu projeye destek veren herkese teşekkür ediyor, takımımıza başarılar diliyorum” dedi.