Belediye personeline hizmet içi eğitim

05-03-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi, vatandaşlara daha iyi ve daha hızlı hizmet sunabilmek için hazırladığı hizmet içi eğitim programlarını sürdürüyor.      Belediye personeli, düzenlenen

Belediye personeline hizmet içi eğitim

Belediye personeli, düzenlenen seminerlerle değişen kanun ve yönetmelikleri uzmanından öğrenerek kendilerini çağın şartlarına çabuk adapte ediyor.

Şubat ayı seminer programı kapsamında; Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) eğitimi alan personel, son olarak Kamu İhale Mevzuatı konusunda bilgilendirildi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve iki gün süren eğitimde, uzmanlar tarafından 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nu (KİK) anlatıldı.

Eğitim seminerinde; yapım işleri ihaleleri, mal alımı ihaleleri, hizmet alım ihaleleri, danışmanlık hizmet alım ihaleleri hakkında bilgiler verildi.

Eğitim seminerinin ilk gününe katılan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bu tür hizmet içi eğitim seminerlerinin halka daha verimli hizmet sunulması, kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve ilgili personelin değişen kanun ve yönetmeliklerden haberdar olması açısından büyük önem taşıdığını söylerken; “ Belediyemizde her yönden verimliliği arttırmayı, uzmanlar aracılığı ile doğru bilgiye ulaşmayı amaçlıyoruz. Bu tür hizmet içi eğitim programlarımız sürekli olarak devam edecektir. ” dedi.

Uzmanlar, toplam 12 saatlik eğitimde; Kamu İhale Kanunu (KİK), yönetmelikler, KİK Genel Tebliğleri, KİK Kararları’nı kapsayan konular hakkında personele detaylı bilgiler verdi.

.