Son aylarda “Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği” ve çeşitli sivil toplum kuruluşları işbirliği ile minik çevrecilere yönelik kampanya ve projelerine hız veren Sıfır Atık Müdürlüğü; ''Sıfır Atık Personel Eğitimi'' programı düzenledi.
Belediye personeline, geri dönüşümün önemi, geri dönüşebilen maddeler, kaynakta ayrı toplama ve sınıflandırma hakkında eğitimler verildi. Seminerde özellikle atık piller, ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, cam atıkları, elektronik atıklar gibi atıkların kaynağında ayrıştırılması üzerinde duruldu.
Sağlıklı yaşamın, sağlıklı çevre ile olabileceğine her defasında vurgu yapan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, her geçen gün çevrenin önemi konusundaki hassasiyet ve farkındalığın hızla yaygınlaştığını, atık pillerden kullanılan kalemlere, pazar torbalarından ofis malzemelerine, hatta doğa dostu oyuncaklara olan yönelim ile doğaya ve çevreye olan duyarlılığın günden güne arttığını ifade etti.
Farkındalık projesi kapsamında ilk olarak Belediye Ek-Hizmet binası demirbaşlarına yapıştırılan ''İsraf karşıtı etiketler'' kamu kurumları ve okullara da dağıtılacak.
Doğanın bize, bizim de rahat nefes alabildiğimiz bir doğaya ihtiyacımız olduğu bilinciyle, Mustafakemalpaşa Belediyesi, çalışanlarına ve binlerce öğrenciye geri dönüşüm ve çevre bilinci eğitimlerine devam edecek.
Mustafakemalpaşa Belediye Gelişmelerini takip edin.