Geri Dön

Belediye’nin tüm etkinlikleri kadınlar için

07-03-2012 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.      Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, her yıl olduğu gibi

Belediye’nin tüm etkinlikleri kadınlar için

07-03-2012 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.      Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, her yıl olduğu gibi

     8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, her yıl olduğu gibi bu yılda gerçeklikleştirilen birçok etkinlikle Mustafakemalpaşa’da yaşayan kadınların, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
     Gün boyu süren etkinlikler, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.
     Törene; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, AK Parti İlçe Başkanı Kerim Akça ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nuray Laçiner ve kadın kolları üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Girişimci Kadın Kurulu Başkanı Figen Demirtaş ve kurul üyeleri ile birlikte belediye personeli katıldı
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Türk kadının bugüne kadar geçirdiği tarihsel süreçte, annelik, fedakârlık ve sabır gibi ulvi değerleri tarihin her sahnesinde eşsiz bir şekilde gösterdiğine dikkat çekti.
 
     ‘Ülkemiz, kadınlarımızın fedakârlığı ile büyüyor’
 
     İnsan hayatına değer katan en büyük kavramın annelik olduğunu söyleyen, bununla birlikte kadınlara sadece ailevi olarak değil, sanatta, siyasette, ekonomide hak ettiği değeri vermenin herkese düşen bir görev olduğunu vurgulayan Başkan Kurtulan konuşmasında; “ Sayın Başbakanımızın ortaya koyduğu vizyonda, kadının üretimin her yerinde olması için başlattığı çalışmaları dünya hayranlıkla izliyor. Bize bir şey düşüyor, bir elmanın iki yarısı olan bizler, el ele verdikçe neleri becerebileceğimizi tarih yazmıştır. Milli Kurtuluş Savaşı’mızdan bugüne kadar en zor zamanlarda hep kadınlarımız vardır. Biz, İstiklal Harbi’nde kadınlarımızın cesaretini, civanmertliğini unutmadık. O mücadelede kazanılan zaferlerin bugün ekonomide, sanatta, sporda devam etmesi gerekiyor. Bunun içinde kadınlarımıza verilecek her türlü imkânı hak ettiklerine yönelik kanaati herkes taşımalıdır. Biz, kadını, erkeği ile bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak, Mustafa Kemal’in ismini taşıyan bir ilçe de yaşamının mutluluğunu yaşıyoruz. Dünya tarihine emeği geçmiş, bugüne gelmemize önderlik etmiş bütün kadınlarımızı saygıyla, şükranla anarken, ismini taşıdığımız Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı bir kez daha rahmet ve minnetle anmayı bir borç biliyorum. Yükselmenin sınırı yoktur. Bizler, 100. yılını yaşayacak Cumhuriyet’imiz de ülkemizi, dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasında saygın, başı dik, alnı ak, vicdanı hür bir toplumla dünya ülkeleri arasına taşıma gayretini göstermek zorundayız. Mustafa Kemal’in bu ülküsünü gerçekleştirecek kadınlarımızın yapacağı fedakârlıları, çalışmaları, şimdiden tebrik ediyorum. Bundan sonra yapacağımız bütün çalışmalarda, kadının emeği, değeri ve hizmeti olacaktır. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, Türk ve dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum” dedi.
 
.
 
     Ayşe nineye anlamlı ziyaret
 
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Mustafakemalpaşa’da yaşayan en yaşlı kadınlardan biri olan 94 yaşındaki Ayşe Aydın’ı ziyaret etti.
     117 torun sahibi Ayşe ninenin evine konuk olan Başkan Kurtulan, elini öperek, sohbet ettiği yaşlı kadının sorunlarını dinledi.
     Ziyarette, kadın elinin değmediği hiçbir yerde güzelliğin de olmadığını dile getiren Başkan Sadi Kurtulan; “ Sizler bizim güzel geçmişimiz, geleceği aydınlatacak olan ışığımızsınız. Biz de sizin birer evladınızız. Sizlerin hayır dualarıyla ayakta durmayı başarıyoruz” dedi.
     Ayşe nine ile yaptığı tatlı sohbette anıları tazeleyen Başkan Kurtulan, yaşlı kadının 117. torunu Ömer Yiğit ile de yakından ilgilendi.
 
.
 
 
     El Emeği Sergisi’ne büyük ilgi
 
     Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezleri’nde çeşitli kurs eğitimlerine katılan bayan kursiyerlerin ‘El Emekleri Sergisi’, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ziyaretçilere kapılarını açtı.
     Kadınların el emeği, göz nuru ürünlerinin sergilendiği Belediye Düğün Salonu’ndaki açılışa; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve eşi Necibe Kurtulan, Tatkavaklı Belediye Başkanı Orhan Alper, AK Parti İlçe Başkanı Kerim Akça ve yönetim kurulu üyeleri, Gençlik ve Spor Müdürü Emin Turan, Orman İşletme Müdürü İsmail Tüfekçi, SGK Şube Müdürü Kadir Ölçer, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemalettin Söylev, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. 
     Açılışta konuşan Başkan Sadi Kurtulan, Uğur Böceği Kültür Merkezleri’nde kurs eğitimi alan kadınların, becerilerini geliştirerek ortaya çıkardıkları ürünlerin kendilerine bir öz güven sağladığını belirtti.
     Başkan Kurtulan; “ Belediye olarak kadınlarımızın sosyal ve kültürel hayata daha fazla katılımlarını sağlamayı bir görev olarak kabul ediyoruz. Bunun en güzel örneği de iki yıldır tüm kadınlarımıza açık olan Uğur Böceği Kültür Merkezleri’dir. Gittikçe büyüyen bu merkezlerde kadınlarımız her alanda kendilerini geliştirme ve becerilerini görme imkânı buluyor. Yeni açılan kurslar büyük ilgi gördü ve verilen emekler böyle özel bir günde düzenlenen bir sergi ile görücüye çıkıyor. Tüm kursiyerlerimizi ve hocalarımızı kutluyorum” dedi.
     Açılış töreni sonrasında Uğur Böceği kursiyerleri tarafından hazırlanan; deri mefruşat, iğne oyası, kurdele nakışı, tel kırma, vitray, örgü, takı ebru ve hat sanatı ile kara kalemden oluşan 300 parçalık el emeği ürünler beğeniye sunuldu.
 
.
 
      Kadınlara özel panel
 
     Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında organize ettiği panelde ise konusunda uzman kişiler tarafından eğitim, sağlık ve hukuk konularında kadınlara önemli bilgiler verildi.
     Büyük ilginin gördüğü ‘Kendini Tanıyan Kadın’ konulu panele konuşmacı olarak katılan Avukat Reyhan Özkaraman ‘Kadın Hakları’, Doktor Emine Güzeler Çubukçu ‘Kadın Sağlığı’ ve Öğretmen Fuat Aydın ise ‘ Kadın ve Eğitim’ konularında bir söyleşi gerçekleştirdi.
     Konuşmacıların, kadının karar mekanizmalarında daha fazla yer alması gerektiğine dikkat çektikleri söyleşilerde, aileye ve kadına yapılan yatırımın, geleceğe yapılan yatırım olduğuna vurgu yapıldı.
     Panelin sonunda Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından konuşmacılara çiçek takdim edilirken, Mustafakemalpaşa’da kendi çabalarıyla farklı meslek alanlarında ve yaşamlarında öne çıkan kadınlara da teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.

Başkan Kurtulan; “ İlçemizde yaşayan ve geçirdikleri güzel hayatlarıyla, yaptıkları çalışmalarla, gösterdikleri sabırla hepimize örnek olan, bizleri onurlandıran, gururlandıran ve bu güzellikleri geleceğe taşıyan kadınlarımızı kutluyorum” dedi.

.

.

.

.