Geri Dön

Belediye Meclisi'nden darbe girişimine kınama

03-08-2016 Mustafakemalpaşa Belediye Meclisi, 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimini kınadı.

Belediye Meclisi'nden darbe girişimine kınama

03-08-2016 Mustafakemalpaşa Belediye Meclisi, 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimini kınadı.

Belediye Meclisi'nden darbe girişimine kınama

Mustafakemalpaşa Belediye Meclisi, 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimini kınadı.Belediye Başkanı Sadi Kurtulan başkanlığında yapılan Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda AK Parti, CHP ve MHP'li üyeler, milli irade ve demokrasiye yapılan darbe kalkışmasını şiddetle kınadı.15 Temmuz şehitleri için saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı'nın okunduğu toplantıda konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 15 Temmuz'dan itibaren bu harekete karşı Mustafakemalpaşa'daki tüm siyasi parti, sivil toplum teşkilatları, meslek kuruluşları ve muhtarların  aynı duyarlılığı göstererek demokrasiye sahip çıktığını söyledi.

'Değerlerimize sahip çıkmalıyız'

Başkan Kurtulan; " Bu birlikteliği gösteren Mustafakemalpaşalılara meclisimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Bu beraberliğin ülke sathına yayılmasından da mutluyuz. 15 Temmuz bize, aramızdaki kusurları değil de bizi bir arada tutan değerlere sahip çıkmamız gerektiğini gösterdi. Vatan söz konusu olunca diğer konuların rafa kaldırıldığını görmek bizim için büyük bir kazanımdır. Asker bizim askerimizdir. Bunun içindeki hainleri temizlemek de devletimizin ve hükümetimizin görevidir. Cemil Meriç'in dediği gibi, ' bu ülkede sağcı solcu yoktur, ilerici gerici yoktur, namuslularla namussuzlar vardır.' Gelecekte de bu namuslu insanların ülkemize sahip çıkacaklarına inanıyoruz. Bu kalkışma sonrası canlarını ülkenin birliği için feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum" dedi.  

'Darbeyi millet önledi'

AK Parti Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Dadak ise 15 Temmuz'da asker üniforması giymiş teröristlerce ülkenin birliğini bozmaya yönelik haince bir kalkışmanın milletin fedakarlığı sayesinde engellendiğini dile getirdi. Dadak; " 15 Temmuz gecesi sokaklarda Türk-Kürt , Sünni-Alevi, sağcı-solcu, iktidar- muhalefet yoktu. O gece meydanlarda geçmişi destanlara dolu olan ve geleceğe bir destan daha yazan büyük Türk Milleti vardı. Son 3 yılda bu örgüt önce polis ve yargı içindeki mensuplarıyla başarı sağlayamayınca ordu içinde üniforma giymiş teröristleri üzerimize sürmüştür. Bu ihanet şebekesi adına harekete geçenler, milletimiz tarafından hüsrana uğratılmıştır. Meydanları darbecilere teslim etmeyen tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum " dedi.

'Lanetli bir gece yaşadık'

CHP Meclis Üyesi Hasan Ertürk ise 15 Temmuz'un büyük bir lanet olduğunu söylerken;" Ülkemizdeki birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu, Cumhuriyetin temel ilkelerine, hoşgörüye ve kardeşliğe sahip çıkmamız gerektiğini daha iyi anladık. Bütün siyasi partiler el birliği ile geleceğin güzel Türkiye'sini kurma adına mücadele etmelidir " dedi.

'Ülkemizi el birliği ile korumalıyız'

MHP Meclis Üyesi Mahmut Gök ise konuşmasında, kan ve irfanla kurulan cumhuriyet ve demokrasinin darbecilere teslim olmadığını söyledi. Gök; " 15 Temmuz gecesi ülkemiz için kara bir gecedir. Türk Milleti o gece hiç bir siyasi görüşe yer vermeden tek vücut olmuş, ülkemizin 50 yıl geriye gitmesine engel olmuştur. Şimdi en büyük amacımız ülkemizi her türlü tehlikeden koruyarak ileriye götürmektir. Alnımızın akıyla ülkemizi bu kötü durumdan kurtaracağız" dedi.

Yeni Dere Mahalle'ye 'Demokrasi Meydanı'

Toplantıda, Yeni Dere Mahallesi Muhtarlık Binası'nın önünde bulunan alanın 'Demokrasi Meydanı' olması yönündeki teklif görüşüldü. Yeni Dere Mahalle sakinlerinden gelen yoğun talep doğrultusunda görüşülen dilekçede bu alana '15 Temmuz Demokrasi Meydanı' isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.