Geri Dön

Belediye ‘haşeresiz yaz’ için çalışmalarına başladı

09-04-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi, haşeresiz bir yaz geçirilmesi amacıyla yapılan ilaçlama çalışmalarına başladı.      Mustafakemalpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, baharın ve hava sıcaklıklarının

Belediye ‘haşeresiz yaz’ için çalışmalarına başladı

09-04-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi, haşeresiz bir yaz geçirilmesi amacıyla yapılan ilaçlama çalışmalarına başladı.      Mustafakemalpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, baharın ve hava sıcaklıklarının

     Mustafakemalpaşa Belediyesi, haşeresiz bir yaz geçirilmesi amacıyla yapılan ilaçlama çalışmalarına başladı.
     Mustafakemalpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, baharın ve hava sıcaklıklarının iyice kendisini hissettirdiği bu dönemde haşerelerin üreme kaynağı olan yerlerde ilaçlama faaliyetlerine hız verdi.
     Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yaz aylarında haşereler nedeniyle çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalan vatandaşların bilimsel metotlarla, bilinçli ilaçlama ile haşeresiz bir yaz geçirmeleri amacıyla ‘Larva’ çalışmalarına başlandığı bildirildi.
Nisan ayının ilk haftasında başlayan larva çalışmaları ile haşerenin büyümesinin önlendiği belirtilirken, ‘Uçkun’ mücadelesine ise Mayıs ayının ilk haftasında başlanacağı kaydedildi.
     Temizlik İşleri Müdürü Sedat Sevim, hazırlanan program doğrultusunda ekiplerin araç üstü pülverizatör ve sırt pompaları ile haşere mücadelesinde her alana ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, larva ve uçkun mücadelesinde başarının elde edilebilmesindeki en önemli yöntemin fiziksel mücadele olduğunu söyledi.
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da, insan ve çevre sağlığının korunmasının öncelikli hedefleri arasında olduğunu söyleyerek, belediyenin haşere ile mücadelede her türlü önlemi aldığını dile getirdi.
 
     ‘Atıklar izole edilmeli, çevre korunmalı’
 
     Haşere üreme alanlarının kontrol altına alınması  amacı ile terk edilmiş alanlar başta olmak üzere  su birikintilerinin çok olduğu alanlarda, bataklık ve  sazlıklarda, çöplük alanında, su kuyuları, fosseptik çukurları, rögarlar ile  su ihtiva eden üstü açık her alanda  ilaçlama çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Kurtulan; “ Haşere mücadelesinin başarıya ulaşması, üremenin kontrol altına alınabilmesi sadece mücadeleyi yapan kurumun,  ilaç kullanması ile mümkün olmamaktadır” diyerek, bu mücadelede vatandaşlara da önemli sorumluluklar düştüğünü hatırlattı.  
     Başkan Kurtulan; “ Bu süreçte vatandaşlarımızdan her türlü atıklarını izole etmeleri ve atıklar uzaklaştırılana kadar kapalı olarak muhafaza etmelerini istiyoruz. Atıkların ve çöplerin  açık vaziyette gelişigüzel ya da  apartmanlar arasındaki boş alanlara bırakılmamasını bekliyoruz. Hiçbir nedenle ağzı açık vaziyette su depolanmamalıdırlar. Her şey vatandaşlarımızın sağlık ve rahatlığı için. Tüm cadde ve sokaklarımızı ilaçlayacağız. Bu şekilde vatandaşlarımızın yaz mevsiminde sivrisinekten yana sıkıntısı olmayacak. İlaçlama çalışmaları periyodik program çerçevesinde aralıksız olarak  devam edecektir” dedi.