Belediye engelli vatandaşının yanında

07-05-2013 vatandaşların günlük hayatlarını kolaylaştırmak için bugüne kadar birçok ilke imza atan Mustafakemalpaşa Belediyesi, bu yönde sürdürdüğü sosyal yardım projeleri kapsamındaki

Belediye engelli vatandaşının yanında

Engelli vatandaşların günlük hayatlarını kolaylaştırmak için bugüne kadar birçok ilke imza atan Mustafakemalpaşa Belediyesi, bu yönde sürdürdüğü sosyal yardım projeleri kapsamındaki çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 12 yıl önce geçirdiği hastalık nedeniyle yürüme fonksiyonunu kaybeden Hasan Bektaş’a (79) gelen istek doğrultusunda Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından akülü sandalye hediye edildi. Bektaş’a tekerlekli sandalyeyi teslim ederek, engelli vatandaşın mutluluğunu paylaşan Başkan Kurtulan,  ihtiyaç sahiplerinin sorunlarını çözme noktasında hassas olduklarını söyledi. Duyarlı vatandaşların kapak toplama kampanyalarına verdikleri büyük destek ve kendilerine gelen talepler doğrultusunda yürüme engeli yaşayan birçok vatandaşa destek olmaya çalıştıklarını dile getiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “ 4 yıldır halkımızla birlikte sosyal yardımlaşma konusunda son derece önemli ve başarılı bir performans gösterdik. El ele vererek engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını birlikte karşıladık, onlar için eğitim ve seminer programları düzenledik, üretim yapabilecekleri alanlarda kurs çalışmalarına imza attık. Bizim için engelli olmak bir uzvu eksik olan değil, üretmeden yaşamayı alışkanlık haline getirenlerdir. Amacımız engelli vatandaşlarımızın yaşamlarına mutluluk katmak ve insan olmanın onuru gereği yaşam standartlarını bir nebze de olsa iyileştirmek, yaşam kalitesini arttırmaktır. Bu doğrultuda bilinçli, sorumlu sosyal belediyecilik anlayışımızdan hareketle bu yardımlarımız sürecektir”  dedi. Talebinin olumlu karşılanarak, tekerlekli sandalyesine kavuşmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Hasan Bektaş da ; “ Uzun zamandır evden dışarı adımımı atamıyordum. Çok şükür ki artık rahat bir şekilde sokaklarda dolaşabilme imkânı bulacağım. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a ve yetkililere duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim” dedi.