Belediye'den 'Yeşil Ekonomi' konferansı

25-03-2016 Belediyesi, 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında yeşil ekonominin avantajları ve enerji verimliliğinin sürdürülebilir büyüme ve çevreye etkileri konusunda

Belediye'den 'Yeşil Ekonomi' konferansı

Mustafakemalpaşa Belediyesi, 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında yeşil ekonominin avantajları ve enerji verimliliğinin sürdürülebilir büyüme ve çevreye etkileri konusunda bir konferans düzenledi.

Belediye Encümen Salonu'ndaki konferansa konuşmacı olarak katılan Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Uysal, yeşil ekonominin toplumsal refahın ve sosyal eşitliğin arttırılması, çevresel risklerin ve ekolojik kıtlıkların azaltılması için gerekli olduğunu söyledi.

Enerji konusunun dünyada güvenlik konuları başlığı altında ele alındığını belirten Mustafa Uysal; " Dünya nüfusunun yaklaşık %19’unu teşkil eden 1.3 milyar insan halen elektriğe kavuşmuş değildir. 2030 yılında dünya nüfusunun %12’sini oluşturan ve %85’i kırsal bölgede yaşayan 1 milyar insanın elektriksiz yaşamaya devam edeceğini göstermektedir. 1.1 milyar insan temiz su kullanamamaktadır ve 2.6 milyar insan kanalizasyon hizmetinden mahrum durumdadır. Bütün bu sonuçlar ele alındığında, kaynakları verimli kullanarak yeşil ekonomi dönüşümünü gerçekleştirmek bir zorunluluktur" dedi.

Yeşil Ekonomi'yi eksiksiz bir şekilde uygulayarak Türkiye'nin modeli haline getirmek için çalışmaların sürdüğünü kaydeden ENVERDER Başkanı Mustafa Uysal sunumunda; suyun önemi, sanayileşme, yeşil ekonominin getireceği yeşil alan artışı, enerji verimliliği, yeni iş imkanları, yeni yönetmelikler, teknolojik gelişmeler ve yeni pazarlar konularında bilgiler verdi. Konferansın ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Mustafa Uysal'a Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren plaket takdim etti.