Belediye’den yerel tiyatro gösterisi

05-03-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem-21 Genel Sekreterliği organizasyonu ile sahne alan yerel Eküri Tiyatro Grubu, töre ve modern yaşamı ince bir

Belediye’den yerel tiyatro gösterisi

Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem-21 Genel Sekreterliği organizasyonu ile sahne alan yerel Eküri Tiyatro Grubu, töre ve modern yaşamı ince bir mizah anlayışıyla hicveden‘ Bir Taşla İki Kuş’ adlı 2 perdelik oyunla tiyatro severlerle buluştu.
     Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde iki gün boyunca ücretsiz olarak sahnelenen oyuna tiyatro severler büyük ilgi gösterdi.
     Bir köy ağasının, kız kardeşinin beşik kertmesini bulmak için büyük kente gelmesiyle birlikte geçen süre içerisinde töreden ayrılarak insanlar arasındaki çıkar ilişkilerinin bir parçası olmasını trajikomik bir dille anlatıldığı oyunun galasına; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Çağlar Özdemir, Yerel Gündem-21 Genel Sekreteri ve Belediye Meclis Üyesi Nuray Laçiner, AK Parti İlçe Başkanı Kerim Akça ve yönetim kurulu üyeleri, Tatkavaklı Belde Belediye Başkanı Orhan Alper, belediye meclis üyeleri ile birlikte çok sayıda tiyatro sever katıldı.
     Fatih Yıldız’ın yazdığı, Halil Bulut’un yönetmenliğinde müzikleri Mevli Mokan'ın düzenlediği ve yerel tiyatrocular; Yılmaz Ödemiş, Aslıhan Altop, Halil Bulut, Burcu Nur Dinçer ve Ahmet Yalçın’ın rol aldığı oyun, izleyicilerden tam not aldı.
     Oyunun sonunda, hayvan haklarının korunmasına ilişkin mesajları izleyici ile paylaşan oyuncular ayakta alkışlandı.
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’da Mustafakemalpaşa’da kültür adına yapılan etkinliklerin süreceğini söylerken, yerel tiyatro oyuncularını tek tek tebrik ederek, performanslarından dolayı çiçek takdim etti.

.