Belediye’den tuzlama çalışması

16-01-2012 Mustafakemalpaşa’da hafta sonu etkili olan kar yağışı nedeniyle Belediye ekipleri tarafından buzlanma tehlikesine karşı tuzlama çalışmaları yapıldı.      Kar yağışı

Belediye’den tuzlama çalışması

Kar yağışı ve don olaylarına karşı yollarda meydana gelen buzlanmalar sonucu sürücülerin zorluk yaşamaması için önlem alan Mustafakemalpaşa Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, Cumartesi ve Pazar günleri kar mesaisi yaptı. Özellikle ana arterlerin açık tutulması için büyük çaba harcandı. Aralıksız süren yağış çalışmaları engellese de ekipler  tipi altında yolları açmaya devam etti.
     Vardiyalı olarak çalışan 8 kişilik ekip, kar yağışının yoğunlaştığı akşam saatlerinden, sabahın ilk ışıklarına kadar tüm imkânları seferber etti.
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Temizlik İşleri Müdürü Sedat Sevim’in denetiminde yapılan çalışmalarda 5 ton kumlu tuz kullanıldı.
     Balıkesir Caddesi Devlet Hastanesi güzergâhı başta olmak üzere, Bursa Caddesi, 14 Eylül Bulvarı, Kirmasti Köprüsü ve Karşıyaka’daki ana arterler üzerinde tuzlama çalışmaları yapıldı.
     Yollarda trafik akışının aksamaması amacı ile olası buzlanmaya karşı yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Başkan Sadi Kurtulan; “ 1 greyder, 2 kamyon, 1 kepçe ve 1 kontrol aracı ile birlikte tüm imkânlarımızı seferber ettik. Meteorolojinin uyarıları doğrultusunda gerekli tüm tedbirlerimizi aldık. Yolların açık tutulması ve vatandaşlarımızın rahat bir kış geçirmesi amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz ”dedi.

.