Belediye’den toplu nikah

29-11-2010 Mustafakemalpaşa’da resmi nikahları olmayan 50 çift, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin gerçekleştirdiği törenle mutluluklarını resmileştirdi.        Belediye Düğün Salonu’nda yapılan toplu nikah törenine; Belediy

Belediye’den toplu nikah

Belediye Düğün Salonu’nda yapılan toplu nikah törenine; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Emniyet Müdürü Zafer Ersin, Başkan Yardımcısı Galip çakmakçı, Sevgisun Gizli, Mustafa Eren, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner, Belediye Meclis Üyeleri, Mostar-Blagaj Belediyesi Meclis üyeleri ve resmi nikahı olmayan, aralarında çocuklarının da bulunduğu 50 çift ile birlikte aileleri katıldı.
Yaklaşık iki saat süren törende çiftlerin nikahı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından kıyılırken, şahitler ise Emniyet Müdürü Zafer Ersin ve Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner oldu.
     Evlilik cüzdanlarını hanımlara takdim eden Başkan Kurtulan, çiftlere mutluluklar dilediği konuşmasında; “Kültürümüzün en önemli unsurlarından biri olan nikah, aynı zamanda medeni bir toplum olmanın ön şartlarından biri. Resmi nikah, özellikle kadınların ve birlikteliklerden doğacak çocukların yasal haklarının korunması için elzem. Gerek kadınların ayrılık durumunda yasal haklarını talep edebilmeleri ve koruyabilmeleri için, gerekse çocukların yasa nezdinde korunabilmesi için resmi nikahın mutlaka yapılması gerekiyor. Toplumu ayakta tutan aile yapısının asla bozulmasına izin verilmemeli, insanın bu hayatta bırakacağı en önemli mirasın aile ve hayırlı bir evlat olduğu unutulmamalıdır. Mutluluklarınızı, saygı, sevgi ve hoşgörü içinde yaşatın” dedi.
     Tören, resmi nikahla mutluluklarını perçinleyen 50 çift için hazırlanan pastanın kesilmesinin ardından verilen hediyeler ve yapılan davullu zurnalı eğlence ile sona erdi.

.