Belediye’den okullar arası ‘Çevre Günü’ yarışması

12-02-2013 Belediyesi, 5-11 Haziran tarihleri arasında kutlanan Dünya Çevre Günü’ne yönelik düzenlediği afiş ve tasarım yarışması ile çevre sorunlarına dikkat çekecek. Çevre

Belediye’den okullar arası ‘Çevre Günü’ yarışması

Mustafakemalpaşa Belediyesi, 5-11 Haziran tarihleri arasında kutlanan Dünya Çevre Günü’ne yönelik düzenlediği afiş ve tasarım yarışması ile çevre sorunlarına dikkat çekecek. Çevre bilincini geliştirerek, çevrenin korunması için çalışmalarını hızla sürdüren Mustafakemalpaşa Belediyesi, Dünya Çevre Günü etkinlikleri dolayısıyla okullar arası bir yarışma düzenledi. ‘Atmadan Önce Düşün, Mutlaka Geri Dönüştürün’ temalı yarışmaya, ortaokul ve lise öğrencileri ‘Çevre ve Geri Dönüşüm’ konulu afiş, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ise ‘Geri Dönüşümlü Malzemeden Tasarım’ konulu eserleriyle katılabilecek. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler başvurularını, 30 Nisan 2013 tarihine kadar Mustafakemalpaşa Belediyesi Hizmet Masaları’na yapabilecek.   ‘Çevrenin doğal ortağıyız’   Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, günümüzde çevre kirliliğinin ülkelerin ortak sorunları arasında yer aldığını ve insanların sağlığını tehdit eder duruma geldiğini dile getirdi. Çevre sorunlarına farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Başkan Kurtulan; “ Günümüzde her bireyin çevrenin doğal ortağı olduğunu güçlü bir şekilde hatırlaması gerekiyor. Yarışma ile gelecek nesillerin daha temiz bir dünyada yaşamaları için atık ve geri dönüştürülebilir malzemelerin etkin kullanılmasını, çevrenin korunması ve öğrencilerin çevre dostu davranışlar göstermelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin bu yarışmaya katılarak çevre konusunda bize güzel örnekler vermelerini bekliyoruz” dedi.