Belediye’den ‘köpek’ uyarısı

04-04-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi, başıboş köpeklerin ilçe merkezine bırakılmaması konusunda vatandaşların daha duyarlı davranmalarını istedi.      Sokak hayvanlarının korunması ve yaşatılmasına yönelik

Belediye’den ‘köpek’ uyarısı

Sokak hayvanlarının korunması ve yaşatılmasına yönelik önemli çalışmalar yürüten Mustafakemalpaşa Belediyesi, başıboş köpeklerin ilçe merkezindeki cadde ve sokaklara terk edilmemesi konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.
     Zabıta Müdürlüğü’nde yapılan açıklamada, belde ve köylerden ilçeye giriş güzergâhlarında sivil ekipler tarafından denetimler yapıldığı, başıboş hayvanları araçlar içerisinde ilçe merkezine bırakılmak üzere getirenlere cezai işlem uygulanacağı bildirildi.
     Bugüne kadar gerçekleştirilen denetimlerde birçok başıboş hayvanın yakalanarak, önceki yaşam alanlarına geri gönderildiği kaydedilen açıklamada; “ Mustafakemalpaşa Belediyesi Emir ve Yasaklar Yönetmeliği’nin 18. maddesine göre, ilçeye, belde ve köylerden, köpek ve benzeri hayvanlar getirip bırakmak yasaktır. Bu yasağa uymayanlar için 169 TL idari para cezası uygulanır” denildi.

.