Geri Dön

Belediye’den ‘Kadınlar Günü’ etkinliği

07-03-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutlayacak.      8 Mart Perşembe günü yapılacak etkinlikler, saat 9.00’da Belediye binası

Belediye’den ‘Kadınlar Günü’ etkinliği

07-03-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutlayacak.      8 Mart Perşembe günü yapılacak etkinlikler, saat 9.00’da Belediye binası

     Mustafakemalpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutlayacak.
     8 Mart Perşembe günü yapılacak etkinlikler, saat 9.00’da Belediye binası önünde başlayacak.
Heykel Meydanı’na kadar bir kortej yürüyüşü gerçekleştirilmesinin ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak.
     Günün diğer bir etkinliği ise saat 13.00’da Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenecek.
Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezleri’nde çeşitli kurs eğitimlerine katılan bayan kursiyerlerin ‘El Emekleri Sergisi’, buradaki bir törenle ziyaretçilere açılacak.
     Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında organize edilen panelde ise konuşmacılar; Avukat Reyhan Özkaraman, Doktor Emine Çubukçu ve Öğretmen Fuat Aydın, ‘Kendini Tanıyan Kadın’ konulu bir söyleşi gerçekleştirilecek.
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa’da kendi çabalarıyla farklı meslek alanlarında öne çıkan kadınlara hediyeler vereceği etkinlikler kapsamında, akşam ise belediye bayan personeli ile yemekte bir araya gelecek.
 
     ‘Kadınlarımız her alanda var olmalı’
 
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda; “ Toplumsal hayatta nüfusumuzun yarısından fazlasını oluşturan kadınlarımızın hak ettiği yere gelmesi, katılımcı, üretken ve eşit bireyler olarak toplumda kabul görmesi yalnızca kadınlarımızın değil, tüm toplumun sorumluluğudur” dedi.
     Mesajında, 8 Mart’ın tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınların eşitlik ve daha huzurlu bir hayat özlemleri ile isteklerini dile getirdikleri bir gün olarak kutlandığını belirten, bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişmenin, kadına ayırdığı yer ve ona duyduğu saygı ile ölçüldüğünü kaydeden Başkan Kurtulan;
     “ Bizler, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Tarihin her döneminde Türk toplum ve aile yapısında müstesna bir yere sahip olan kadın, aile kurumunun temel taşı, değerlerin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu rolünü üstlenerek, şefkatin, fedakârlığın, sabrın ve özverinin sembolü olmuştur. Milletin temel taşı olan aile birliğinde en önemli unsur kadınlar olmuştur. Kadınlarımızın itibarlı, yüksek seciye ve kabiliyetiyle kendilerini ifade etmeleri, özgüven içinde yaşamalarını sağlamak zorundayız. Siyasette, ticarette ve hayatın her alanında var olmalarını temin etmeliyiz. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, Türk ve dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum” diye konuştu.
 
.