Belediye’den ‘İstiklal Marşı ve Mehmet Akif’ programı

11-03-2013 Belediyesi, bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı’nın TBMM tarafından kabulünün 92. yıldönümünü özel bir programla kutlayacak. 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 92., Mehmet

Belediye’den ‘İstiklal Marşı ve Mehmet Akif’ programı

Mustafakemalpaşa Belediyesi, bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı’nın TBMM tarafından kabulünün 92. yıldönümünü özel bir programla kutlayacak. 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 92., Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 77. yıldönümü  dolayısıyla Mustafakemalpaşa Belediyesi  tarafından bir tören düzenlenecek. Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’ndaki program, 12 Mart 2013 Salı günü saat 19.00’da gerçekleştirilecek. İstiklal Marşı’nın yazılış ve kabul ediliş süreci ile birlikte Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve şiirlerinin sunumunun yapılacağı geceye tüm vatandaşlar katılabilecek. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’da İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesaj yayınladı. Başkan Sadi Kurtulan, İstiklal Marşı’nın milletin asil ruhunu yansıtan büyük bir destan olduğunu dile getirdiği mesajında; “ İstiklal Savaşı ile birlikte yeniden doğuşun bir müjdesi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 92. yılını gururla kutluyoruz. Her dizesi, ülkemizin onur ve hürriyet aşkının berrak ifadesi olan İstiklal Marşımızın derin anlamı bugünde milletimizin duygularına tercüman oluyor, ruhumuzu aydınlatıyor. 77 yıl önce ebediyete uğurladığımız büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’da eserleri, kişiliği, maneviyatı, mücadele azmi ve bağımsızlık aşkıyla gelecek nesillere örnek olmaya devam edecektir. Milletimiz kendisine büyük hizmetler veren Milli Şairi’ni hiçbir zaman unutmayacak ve aziz hatırasını her zaman canlı tutacaktır. İstiklal Marşımızın kabul yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  büyük şair Mehmet Akif Ersoy ve bu vatana uğruna can veren bütün şehitlerimizi ve gazi olan kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum” dedi.