Belediye’den geleneksel aşure ikramı

14-11-2013 Belediyesi’nin Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlediği geleneksel aşure ikramı bu yıl da büyük bir ilgiyle gerçekleştirildi. 4 noktada kurulan stantlarda yaklaşık 5

Belediye’den geleneksel aşure ikramı

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlediği geleneksel aşure ikramı bu yıl da büyük bir ilgiyle gerçekleştirildi. 4 noktada kurulan stantlarda yaklaşık 5 bin kişiye aşure dağıtımı yapılırken, bu yıl 5.’si düzenlenen etkinliğe katılan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’da aşure ikramında bulunduğu vatandaşların Muharrem Ayı’nı kutladı. Ayakkabıcılar Çarşısı, Kapalı Pazar Yeri, Üretici Pazarı ve Şeyh Müftü Camii önünde vatandaşlara aşure servisi yapan Başkan Kurtulan,  böylesine önemli günlerde kardeşlik bağlarının güçlü kılınarak, birlik ve beraberliğin arttırıldığını söyledi. Başkan Kurtulan; “ Muharrem ayı ve Aşure Günü kültürümüzün özünde önemli bir yere sahip. Toplumumuzun ortak değeri olan aşure geleneğini Mustafakemalpaşa’da da yaşatıyoruz. Bu güzel tablo gelecek yıllarda da devam edecektir. Muharrem Ayı ve Aşure Günü’nün; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diliyorum.  Tüm vatandaşlarımızın hicri yılbaşını, Muharrem ayını kutluyorum” dedi.