Belediye’den fetih şöleni

22-05-2012 Belediyesi, İstanbul’un fethinin yıl dönümünü özel bir programla kutlayacak. Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’un fethinin 559. yılı, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin hazırladığı ‘Fetih

Belediye’den fetih şöleni

Mustafakemalpaşa Belediyesi, İstanbul’un fethinin yıl dönümünü özel bir programla kutlayacak.

Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’un fethinin 559. yılı, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin hazırladığı ‘Fetih Şöleni’ ile kutlanacak.

29 Mayıs 2012 Salı akşamı Adnan Menderes Meydanı’nda yapılacak olan etkinliklerde, halk dansları toplulukları, mehter takımı ve koro, sergileyecekleri gösteriler ve konserlerle fetih coşkusuna ortak olacak.

Saat 20.30’da Mustafakemalpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileri ile başlayacak olan ‘Fetih Şöleni’nde Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Mustafakemalpaşa Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ve Mehter Takımı sahne alacak.

Fetih coşkusuna tüm vatandaşları davet eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “Tarihin akışını değiştiren bu olay aynı zamanda insanlığın önüne yepyeni ufuklar açmıştır. Kıtaları ve kültürleri birleştiren uygarlıkların beşiği İstanbul, atalarımızın bize kutsal bir emanetidir. Bu emaneti korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak bizlerin en büyük sorumluluğudur” dedi.